logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana chłodzenia Gigabyte Radeon r9 280 OC 3GB windforce

fahur89 28 Sty 2015 17:23 1227 3
REKLAMA
  • #1 14377383
    fahur89
    Poziom 9  
    Witam,
    posiadam Radeona R9 280 OC od Gigabyte, karta spisuje się dobrze tylko posiada strasznie głośne chłodzenie. Przy temp 65 stopni wentylatory chodzą na 80% mocy i mam wrażenie, że mój komputer zaraz odleci. Zastanawiam się nad wymianą chłodzenia. Chciałbym wiedzieć czy przy takiej operacji stracę gwarancje i czy lepiej zastosować chłodzenie powietrzem np. od arctica czy lepiej zainwestować w wodne.
    Pozdrawiam.

link do GPU: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4991#ov
  • REKLAMA
  • #2 14799291
    rybson_87
    Poziom 9  
    Ocena: 9
    WITAM, MAM PYTANIE, CZY WIESZ MOZE JAKI MASZ STEROWNIKI ZAINSTALOWANE? JA MAM TĘ SAMĄ KARTE CO TY I NIE MOGĘ SOBIE Z NIĄ PORADZIĆ, WIECZNIE WYSKAKUJE MI BŁĄD STEROWNIK EKRANU AMD PRZESTAŁ DZIAŁAC... WIEM ZE LUDZIE MAJA PODOBNE PROBLEMY I KAZDY TWIERDZI ZE TRZEBA MIEC DOBRE STEROWNIKI, BEDE WDZIECZNY JEZELI PODRZUCISZ MI WERSJE STEROWNIKOW...
  • REKLAMA
  • #3 14801572
    fahur89
    Poziom 9  
    Witam, w tym momencie używam 15.6 beta. Wczesniej też używałem bety, nie pamietam juz jakie miały oznaczenia. Przy W7 64bit nie miałem problemów ze stabilnością systemu.
  • Pomocny post
    #4 14801606
    Chudy988
    Poziom 21  
    Ocena: 62
    Jeśli karta jest jeszcze na gwarancji to tak stracisz ją. Możesz pobawić się Afterburnerem i trochę ściągnąć obroty w dół, ale z rozwagą by nie uszkodzić karty. Co do chłodzenia wodne jest cichsze ale sprawia czasami trudności np. trzeba wszystko dobrze złożyć i modlić się by nie było wycieków, no i co jakiś czas trzeba uzupełniać chłodziwo a wentylatory i tak są na chłodnicy
REKLAMA