Witam. Chciałbym wykonać podany niżej układ, ale jako że jestem bardzo początkujący prosiłbym o wyjaśnienie kilku moich problemów.
- Co oznaczają umieszczone na schemacie miejsca oznaczone SW ?
- Czy układ JRC4558D mogę zastąpić układem NE5532? Jest to efekt gitarowy więc zależy mi na jak najlepszym brzmieniu.
- Co oznaczają miejsca oznaczone V+ i Vr ?
- Czy ten symbol baterii umieszczony na schemacie zawiera informację o napięciu tej baterii ?
- Nie wiem dokładnie jakich użyć elementów, tzn. rezystorów jakiej tolerancji i mocy, kondesatorów jakiego napięcia, diody Zenera jakiej mocy
- jeden z potencjometrów oznaczony jest 20KG - jaki to typ potencjometra?
- Co to za typ kondensatora uznaczony BP ?
- dioda niedaleko baterii nie ma oznaczenia - czy użyć takiej diody jak innych tzn. 1N914 ?
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
- Co oznaczają umieszczone na schemacie miejsca oznaczone SW ?
- Czy układ JRC4558D mogę zastąpić układem NE5532? Jest to efekt gitarowy więc zależy mi na jak najlepszym brzmieniu.
- Co oznaczają miejsca oznaczone V+ i Vr ?
- Czy ten symbol baterii umieszczony na schemacie zawiera informację o napięciu tej baterii ?
- Nie wiem dokładnie jakich użyć elementów, tzn. rezystorów jakiej tolerancji i mocy, kondesatorów jakiego napięcia, diody Zenera jakiej mocy
- jeden z potencjometrów oznaczony jest 20KG - jaki to typ potencjometra?
- Co to za typ kondensatora uznaczony BP ?
- dioda niedaleko baterii nie ma oznaczenia - czy użyć takiej diody jak innych tzn. 1N914 ?
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.