Siemka. Posiadam Acera 5730ZG, słyszałem, że maszynka ma spory potencjał.
Z racji, iż posiada Intel PM45, to teoretycznie powinna być możliwość montażu Q9100 (4x2,26Ghz /12MB/1066FSB), zamiast oryginalnego T3200. Pobór prądu 10W więcej.
Dodatkowo zamiast oryginalnej 9300M GS 256mb ddr2, myślałem nad 9600M GT 1gbGB ddr3 (oczywiście dedyk od Acera).
Do tego zastanawiałem się nad dorzuceniem 4gbGB ramu żeby razem wyszło 6gbGB.
Mam do was zapytanie czysto techniczne.
Poza tym, że muszę przerobić chłodzenie (właśnie mam pewien pomysł, ze "średniowiecznego" laptopa 3wiatraczki wentylatory dołożę do tego i ew. jakaś podstawka z duuuuzym wiatraczkiem wentylatorem). Ale najbardziej ciekawi mnie czy procek procesor będzie działał?
Data produkcji jest mniej więcej zbliżona. Ew. upgrade biosu? Jakiś tam na stronce Acera jest upgrade. Mogło by to śmigać? I czy opłaca się? Same części to koszt ok. 600zł.
Z racji, iż posiada Intel PM45, to teoretycznie powinna być możliwość montażu Q9100 (4x2,26Ghz /12MB/1066FSB), zamiast oryginalnego T3200. Pobór prądu 10W więcej.
Dodatkowo zamiast oryginalnej 9300M GS 256
Do tego zastanawiałem się nad dorzuceniem 4
Mam do was zapytanie czysto techniczne.
Poza tym, że muszę przerobić chłodzenie (właśnie mam pewien pomysł, ze "średniowiecznego" laptopa 3
Data produkcji jest mniej więcej zbliżona. Ew. upgrade biosu? Jakiś tam na stronce Acera jest upgrade. Mogło by to śmigać? I czy opłaca się? Same części to koszt ok. 600zł.