logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki laser do wieży Philips FW 390C? Przerwy w odtwarzaniu CD

hosetarki 15 Maj 2005 13:36 1650 3
REKLAMA
  • #1 1494394
    hosetarki
    Poziom 2  
    Mam problem z odtwarzaczem CD w tej wieży. Podczas odtwarzania płyt co pewien czas następuje przerwa, na jakies 5-10 sec. Słyszałem że jest to wina lasera, tylko że nie wiem jaki to ma być laser, rozkręcałem wieże i nic nie pisze, nigdzie nie ma oznaczenia... Prosze o pomoc!! Jaki laser do philipsa fw 390c
  • REKLAMA
  • #2 1494450
    daniel.sz
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    Witam czytnik CDM12.1 lub zamienny VAM1201.
  • REKLAMA
  • #3 1494460
    robson@
    Poziom 19  
    Ocena: 31
    na samym laserze nic nie pisze ale powinno być napisane na całym module z boku aby to zobaczyć musisz go wymontowac. teraz naklejka z napisem jest zasłonieta.Wcale nie jest powiedziane że to bedzie laser, choc bardzo prawdopodobne
  • #4 2819421
    arawan
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    W innym poście dotyczącym problemu z CD w tej wieży ktoś napisał, że wymienił laser i nic to nie dało, a problem był taki, że płyta robiła obrót i zmieniarka zmieniała płytkę na następną w magazynku. U mnie jest podobnie, z tym, że płyta robi kawałek obrotu raz w jedną, a raz w drugą stronę i zacząłem się poważnie zastanawiać nad sensownością zakupu nowego lasera. Udało mi się znaleść w jednym sklepie internetowym zamiennik za 35 zł, a oryginał za 52 zł(razem z silnikami), ale jeśli to nie było by rozwiązaniem mojego problemu, to byłby to niepotrzebny zakup.
REKLAMA