logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak podlaczyc stary cdrom do zasilacza komputerowego?...

kiler26 16 Maj 2005 20:34 1486 5
REKLAMA
  • #1 1498548
    kiler26
    Poziom 2  
    moze wiecie jak podlaczyc stary cdrom do zasilacza komputerowego aby zrobic z niego cdplayera?≥

Przeniosłem z: Schematu/instrukcji... [h]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1498586
    tkalinows
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Nie bardzo rozumiem.... Od wielu lat, cdRoom'y i zasilacze są w standardzie (ATX). Jak chcesz podłączyć CD'ka do zasilacza, to wystarczy podłączyć przewód zasilania z zasilacza do gniazda CDroomu... Transmisji dzwięku mozesz dokonać "taśmą danych" 4-o przewodowym kablem, który podączasz bezpośrednio do karty dźwięku...

sprecyzuj, bo ....
  • REKLAMA
  • #3 1498607
    kiler26
    Poziom 2  
    chodzi mi o przeróbke starego cdromu na cdplayera
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1498660
    tkalinows
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    W takim razie, podłączasz zasilanie: czerwony = 5V, żółty 12V, czarny =masa, niebieski =masa. Wyjście masz poprze jack. To wszystko. Płyty CD możesz odtwarzać. Ale Ty pewnie chcesz mieć możliwość odtwarzania MP3 - a do tego potrzebujesz już dekodera... Jeżeli ci chodzi o to, to szukaj pod hasłem dekoder mp3
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1498678
    kiler26
    Poziom 2  
    sprawdzalem niedziala :((((
  • #6 1498734
    Zenek
    Poziom 30  
    Ocena: 135
    najprościej to mieć dwie rzeczy- napęd cdrom z dwoma przyciskami, czyli lewy przycisk jako Play, no i zasilacz AT, podłączasz do sieci, łączysz razem i działa, zasilacze AT za 5 do 20 zł, czasem za darmo. Z zasilaczem ATX (pojedyncza wtyczka zasilająca płytę główną) jest dodatkowa rzecz do zrobienia, ale o wystartowaniu tego zasilacza sporo na forum ;)

p/s a tak ogólnie to wygląda na kolejny wątek pod tytułem " Oczekuję bardzo konkretnych odpowiedzi na bardzo niekonkretne pytanie.." :)
REKLAMA