logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co mi daje samo E7? - Jak zarobic na posiadaniu samej e7?

PucioHenzap 18 Lut 2015 16:53 3594 6
REKLAMA
  • #1 14452038
    PucioHenzap
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam!

Nie wiem czy to jest dobry dział jednak mam pytanie...
    co wlasciwie daje mi kwalifikacja E7 (Montaż i konserwacja maszyn i urządzeń elektrycznych)

spytano mnie co wlasciwie moge robic, czy moge zalozyc jakas dzialanosc np cos w stylu przynoscie do mnie wiertarki, odkurzacze i inne silniko-dzialajace urzadzenia a ja je naprawie... co ja moge robic / jak wykorzystac owa kwalifikacje w celach $$?
  • REKLAMA
  • #2 14452128
    Denis1996
    Poziom 11  
    1.1. Montaż maszyn i urządzeń elektrycznych
    Umiejętności :
    określa parametry techniczne maszyn i urządzeń elektrycznych, na przykład:
     określa parametry techniczne maszyn i urządzeń elektrycznych na podstawie
    wyników pomiarów;
     określa parametry techniczne maszyn i urządzeń elektrycznych na podstawie
    charakterystyk;
     określa parametry techniczne maszyn i urządzeń elektrycznych na podstawie danych
    katalogowych;
     określa parametry techniczne maszyn i urządzeń elektrycznych na podstawie danych
    umieszczonych na tabliczkach znamionowych.
  • REKLAMA
  • #3 14452307
    PucioHenzap
    Poziom 2  
    czyli po naszemu g*wno moge...
  • #4 14452375
    perch
    Poziom 27  
    Ocena: 258
    To są tylko wymagania edukacyjne jakie musi spełniać uczeń zaliczając daną kwalifikację(zakres materiału). To nie są uprawnienia do wykonywania jakichkolwiek prac. Zdając wszystkie 3 kwalifikacje otrzymujesz tytuł Technika Elektryka.

Naprawiać odkurzacze możesz nawet po gimnazjum, żadne kwalifikacje do tego nie są potrzebne, wiedza jednak jest niezbędna.
    Do zakładania działalności nie jest wymagane wykształcenie więc teoretycznie możesz naprawiać jak potrafisz.
  • REKLAMA
  • #5 14452406
    PucioHenzap
    Poziom 2  
    wiem.. tylko chodzi o to ze nikt Ci nic nie da do naprawy jak zwatpi a jak pokazesz takie E7 to myslalem ze cos to daje bo wkoncu ,kwalifikacja, sie to zwie no ale wiedzialem ze tak bedzie ^^
  • #6 14452580
    Krzysztof Reszka
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1549
    PucioHenzap napisał:
    wiem.. tylko chodzi o to ze nikt Ci nic nie da do naprawy jak zwatpi a jak pokazesz takie E7 to myslalem ze cos to daje bo wkoncu ,kwalifikacja, sie to zwie no ale wiedzialem ze tak bedzie ^^

Po pierwsze jaki problem zrobić kwalifikacje na wszystkie 10 punktów ?
    Po drugie to nie ta książeczka wykreuje cię na fachowca lecz twoje 10 palców i rozum.
    Więc weź się do pracy i nauki bo jeśli takie będziesz miał podejście do pracy to nie zarobisz na chleb.
  • REKLAMA
  • #7 15337017
    janek3333
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    E.7. i ukończona zsz i masz dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie elektromechanik.
    To w dalszym ciągu poszukiwany zawód.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie elektromechanik powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1) montowania i uruchamiania maszyn i urządzeń elektrycznych na podstawie dokumentacji technicznej;

2) oceniania stanu technicznego maszyn i urządzeń elektrycznych po montażu na podstawie pomiarów;

3) montowania układów sterowania, regulacji i zabezpieczeń maszyn i urządzeń elektrycznych na podstawie dokumentacji technicznej.
    Przyjmuję, że w szkole uczyłeś się właśnie tych umiejętności.
    Jeżeli potrzebujesz dodatkowych umiejętności to zapraszam na Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy.
    I oczywiście przyda ci się jeszcze świadectwo SEPowskie.

Podsumowanie tematu

✨ Kwalifikacja E7 (Montaż i konserwacja maszyn i urządzeń elektrycznych) daje podstawowe umiejętności związane z określaniem parametrów technicznych maszyn oraz ich montażem. Użytkownicy dyskutują, że sama kwalifikacja nie uprawnia do wykonywania prac, a do naprawy urządzeń, takich jak odkurzacze czy wiertarki, nie jest wymagana formalna edukacja. Wskazano, że kluczowe są praktyczne umiejętności oraz doświadczenie. Ukończenie E7 może być krokiem do uzyskania tytułu Technika Elektryka, co może zwiększyć szanse na zatrudnienie w zawodzie elektromechanika. Dodatkowe kursy, takie jak Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy, oraz świadectwo SEP mogą być przydatne w dalszym rozwoju kariery.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA