logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane w programie DMDE? Szczegółowa obsługa krok po kroku

MorskaPanienka 25 Lut 2015 21:37 1899 6
REKLAMA
  • #1 14477837
    MorskaPanienka
    Poziom 9  
    Witam,

wiem, że temat wałkowany był wielokrotnie na temat programu DMDE,
    mam prośbę, czy moglibyście mi pomóc w obsłudze tego programu?

Gdzie kliknąć by odzyskać te dane ?

Zrobiłam screena i chciałabym odzyskać dane dla męża ( dmde wersja oryginalna zakupiona)

Będę naprawdę wdzięczna Wam za każdą drobną podpowiedź ze szczegółami w tej sprawie
    Załączniki:
    • Jak odzyskać dane w programie DMDE? Szczegółowa obsługa krok po kroku dysk_po_backupie.png (81.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać dane w programie DMDE? Szczegółowa obsługa krok po kroku obraz_po_skanowaniu.png (229.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14477916
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6451
    DMDE zasadniczo nie jest programem do automatycznego odzyskiwania danych, to zaawansowany edytor dyskowy, posiadający pewne funkcje ułatwiające i wspomagające proces ręcznego odzyskiwania danych. To program dla zaawansowanych użytkowników, znających i rozumiejących niskopoziomową strukturę systemu plików.

Co się stało z danymi?
  • REKLAMA
  • #3 14478111
    MorskaPanienka
    Poziom 9  
    Chciałabym się nauczyć, dla chcącego nic trudnego. Wystarczą drobne wskazówki..

typu menu>narzędzia itp.

mąż chaotycznie mi przekazał, nie siedziałam przy tym jak grzebał sobie na dysku zewnętrznym.. pamiętam, że miał problem z laptopem i chciał posłużyć się swoim dyskiem 1,5T - problem na laptopie był taki, że nie działała opcja w Windowsie "format Windowsa", przywracanie danych do ustawień fabrycznych.

Dlatego wziął swój dysk, powiedział, że chciał na próbę zainstalować, przygotować dysk do backup'u i zorientował się w połowie, że chyba czyści mu dysk dlatego kliknął w trakcie procesu "anuluj" i tak na zrzucie jaki wgrałam otrzymał dwa dyski.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14478135
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Innych na tym dysku w tej chwili danych nie widać. Wybierz szukaj NTFS, zobaczymy co znajdzie.
  • REKLAMA
  • #5 14478154
    MorskaPanienka
    Poziom 9  
    Oka już się robi, to wgram wyniki :)
  • #6 14484266
    MorskaPanienka
    Poziom 9  
    Sprawa wygląda tak
    zrzut w załączniku
    Załączniki:
    • Jak odzyskać dane w programie DMDE? Szczegółowa obsługa krok po kroku wyniki2.png (122.59 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak odzyskać dane w programie DMDE? Szczegółowa obsługa krok po kroku wyniki.png (141.04 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #7 14484274
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Zapisz sobie wyniki skanowania do pliku i przeglądaj zawartość znalezionych partycji, czy na którejś są twoje dane. Wyniki skanowania można po zapisaniu ich wczytywać i nie ma wtedy konieczności ponownego skanowania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w odzyskiwaniu danych za pomocą programu DMDE, który jest zaawansowanym edytorem dyskowym, a nie narzędziem do automatycznego odzyskiwania danych. W odpowiedziach podano, że użytkownik powinien skorzystać z opcji "szukaj NTFS" oraz zapisać wyniki skanowania do pliku, aby przeglądać zawartość znalezionych partycji. Użytkownik wspomniał o problemach z dyskiem zewnętrznym 1,5 TB, który był używany do backupu po nieudanej próbie przywrócenia systemu na laptopie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA