Czy dwuteownik w stanie jak na zdjęciach może posłużyć do odlania belki nadprożnej. Jest to już chyba kilkudziesięcioletni tregiel leżący w ziemi. Chciałem go pociąć , pospawać podwójnie i umieścić jako nadproże w wykuwanych drzwiach. jeśli chodzi o jego "nośność" to bym się bardzo nie obawiał, bo na pewno nie będzie gorszy od paru prętów stalowych, bardziej boję się że jego nie da się zbyt dobrze odczyścić ze rdzy i rdza ta dalej będzie się rozwijać w betonie mogąc go w przyszłości rozsadzić. Przy okazji drugie pytanie- czy pomalowanie podkładem antykorozyjnym tego tregla przed zalaniem betonem raczej pomoże, czy raczej zaszkodzi.
Fachowcom zbrojarzom będę wdzięczny. Nie mam co z nim zrobić, a była by to pożyteczna forma utylizacji.
Rzadko tu zaglądam i coś nie pasuje, nie ma na liście żadnego forum żebym mógł dopasować pytanie. Moderatora ewentualnie proszę o przeniesienie w bardziej dopasowaną tematykę.
Fachowcom zbrojarzom będę wdzięczny. Nie mam co z nim zrobić, a była by to pożyteczna forma utylizacji.
Rzadko tu zaglądam i coś nie pasuje, nie ma na liście żadnego forum żebym mógł dopasować pytanie. Moderatora ewentualnie proszę o przeniesienie w bardziej dopasowaną tematykę.