logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IBM Personal Computer 300GL model 6282 - zmiana języka BIOS na angielski

20 Maj 2005 21:16 1854 6
REKLAMA
  • #1 1511117
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 1511251
    Likon
    Poziom 21  
    Ocena: 16
    Witam
    Nie piszesz jaki to BIOS ,czy np. PheniX BIOS,czy AMI .
    Jeśli to Phenix to np. w pierwszej zakładce -Main ostatnia pozycja
    to wybór języka: EN-Language SE- Modersmal.

Modersmal- to po szwedzku język (ojczysty tzn.szwedzki)
    Może też być -Sprak (język-ogólnie)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1511295
    0__0
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    mozesz tez sciagnac ze strony ibm update biosu
    - jednym z pytan na ktore trzeba odpowiedziec podczas jego przeprowadzania jest pytanie o jezyk
  • REKLAMA
  • #4 1512037
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 1536912
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 1537075
    0__0
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    Ręce opadaja .Przeciez napisalem poprzednio , moze tym razem napisze bardziej lopatologicznie :
    Sciągasz ze strony IBM plik z update biosu , kiedy go uruchomisz program prosi o wlozenie dyskietki
    i tworzy sobie dyskietke z updatem biosu.
    Nastepnie uruchamiamy z tej dyskietki komputer
    nastepuje kilka pytan czy chcemy zmienic service tag ( czy jak to sie nazywa u IBM) i wreszcie jest pytanie o jezyk - jest kilkanascie jezykow do wyboru
  • #7 3892979
    rzadza_zalubice
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    ja mam ibm300gl i chce tam włozyć pIII lecz bios widzi go jako pII 333 co mam zrobic jeszcze nie robiłem supportu biosu prosze o odpowiedz

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem zmiany języka BIOS w komputerze IBM Personal Computer 300GL model 6282, który pochodzi ze Szwecji i ma BIOS w języku szwedzkim. BIOS jest firmowany przez IBM i podczas uruchamiania wyświetla logo IBM. Wskazano, że w zależności od typu BIOS-u (np. Phoenix lub AMI) język można zmienić w ustawieniach BIOS, jednak w przypadku IBM BIOS sugerowano aktualizację BIOS-u pobraną ze strony IBM. Proces aktualizacji polega na pobraniu pliku update BIOS, utworzeniu dyskietki startowej z aktualizacją, a następnie uruchomieniu komputera z tej dyskietki. Podczas aktualizacji pojawia się pytanie o wybór języka, gdzie można wybrać język angielski spośród kilkunastu dostępnych. Jeden z użytkowników potwierdził, że nie udało mu się znaleźć BIOS-u w języku angielskim, mimo poszukiwań i pomocy informatyka. Dodatkowo pojawiła się kwestia rozpoznawania procesora Pentium III przez BIOS, który widzi go jako Pentium II 333 MHz, co wymaga wsparcia BIOS-u.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA