Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Briggs & Stratton - po podaniu paliwa pompką odpala i zaraz gaśnie.

laick95 02 Kwi 2015 16:28 1932 14
  • #2 03 Kwi 2015 00:08
    marcinwpl
    Poziom 15  

    zobacz czy nie zacina ci się zaworek od pływaka.
    sprawdź przepływ przez filtr paliwa.

    0
  • #3 03 Kwi 2015 11:05
    laick95
    Poziom 10  

    sprawdzony filter jest czysty iglica w miarę działa dodam że silnik był bardzo długo nie używany

    0
  • #4 03 Kwi 2015 11:36
    marcinwpl
    Poziom 15  

    czy sprawdziłeś filtr w kraniku ? czy wymieniłeś paliwo. sprawdź jeszcze filtr powietrza czy nie jest dziurawy.

    0
  • #5 03 Kwi 2015 12:18
    laick95
    Poziom 10  

    kranika tam nie ma a żeby urchomić silnik musi być założony filtr powietrza?

    1
  • #6 03 Kwi 2015 16:18
    marcinwpl
    Poziom 15  

    na rurce ssawnej w baku lubi być założony filtr. filtr powietrza zwiększa podciśnienie w gaźniku. bak paliwa jest pod czy nad gaźnikiem? jeśli pod to sprawdź czy nie jest nigdzie pęknięta rurka od paliwa i nie ssie lewego powietrza.

    0
  • #7 03 Kwi 2015 20:32
    laick95
    Poziom 10  

    bak jest z boku a filtr w środku, ale jest czysty paliwo jak i olej wlałem świeży.

    0
  • #8 04 Kwi 2015 07:39
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Weź i porządnie wyczyść dysze w gaźniku.

    0
  • #9 04 Kwi 2015 13:53
    laick95
    Poziom 10  

    dysze wyczyszczone i dalej żadnych efektow. może to wina silnika?

    Dodano po 20 [minuty]:

    i jeszcze jedno spostrzeżenie jeżeli napompuję paliwa odpali na 10 s po czym gaśnie a swieca jest mokra.

    0
  • #10 04 Kwi 2015 14:10
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Sprawdzałeś na innej świecy?

    0
  • #11 04 Kwi 2015 18:30
    laick95
    Poziom 10  

    to samo na trzech innych

    Dodano po 2 [godziny] 49 [minuty]:

    Problem rozwiązany wyłupane ząbki na rozrządzie i zawór ssący zamykał się zbyt wcześnie. pytanie czy ktoś by nie miał do sprzedania takiej zębatki, bo nowe są za drogie.

    0
  • #12 04 Kwi 2015 18:51
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Daj zdjęcie, powinno coś być.

    0
  • #14 05 Kwi 2015 20:39
    Rycho T
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Mam, jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na PW.

    0
  • #15 28 Kwi 2015 20:42
    laick95
    Poziom 10  

    Luzy na zębatce rozrzadu. Szukam jakiejś używanej jeżeli kto ma proszę o kontakt.

    0
  Szukaj w 5mln produktów