Płytki - oryginał kiedyś Siemiens VDO, później VDO sprzedane do Continentala. Końcówki NGK, może nawet w Gliwicach robi (ma ktoś wejście?

)
U mnie jakoś końcówki ciągle padają (najpierw błąd na zwarcie - EMS 8706, później oczywiście na otwarty obwód EMS 8704). Błędy na samą płytkę to chyba raczej 4106 i kolejne, niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę. Coś słyszałem, że Scania ma aktualizację softu, w której jest jakieś zabezpieczenie dla czujnika NOx - może tu ukierunkuje magików-elektroników (zabezpieczenie przed czym hmm? skoki napięcia zasilającego w pewnych sytuacjach? ciekawe co spierniczyli).
Pytanie mam natomiast następujące: kombinował ktoś z zakładaniem innych końcówek do płytki Scanii? Z dowolnej ciężarówki włożyć już będzie taniej, a co dopiero z osobówki.... Sama końcóweczka do założenia z oryginalną płytką, damy radę? Scania ma chyba końcówki NS11A, wujek google twierdzi, że to samo w Audi (?!)
Edit:
No i znalazłem trochę o nowym sofcie z 2013...
Cytat: Background
A new software for updating vehicles with the S6 engine management system and SCR is available. For vehicles that have or risk having problems with cracked SCR catalytic converters, a software function PHCE (Periodic HydroCarbon Evaporation) has been introduced in production. PHCE protects the exhaust gas aftertreatment system. This update is recommended for vehicles that run in a cold climate or run for long periods at idle and in driving conditions that result in low
temperatures in the catalytic converter. The following engine types also have increased protection for the NOx sensor...
Czyli nie pomyśleli, że sadza zawala czujniki, zawalony czujnik nie daje odczytu, co jednostka sterująca interpretuje jako problem na obwodzie, dobrze to rozumiem? Znalazłem też info na zachodnim forum o osobowych, że użytkownicy sami wpadli na pomysł okresowego czyszczenia końcówek poprzez przedmuchiwanie + rozpuszczanie osadu + ponowne dmuchanie. Ponoć skuteczne, o ile wykonywane w odpowiednim czasie. Wypalanie w innym przypadku, pomysły jak? Mam nadzieję, że się komuś przyda i podzieli się wtedy spostrzeżeniami. Badam temat dalej, "bo zdzierstwa nie zniese".