Witam szukam pomocy odnośnie działania mojego PC a w szczególości dysku twardego PC.
Mój problem polega na bardzo wolnej jego pracy a nawet zacięciu.
Komputer świeżo po formacie(w opcjach menadżer urządzeń sterowniki aktualne bez jakichkolwiek braków)aktualizacje zrobione,rejestr wyczyszczony, defragmentacja wykonana, środek odkurzony porządnie, temperatury w normie.
Podczas niewielkich obciążeń czyli włączonych kilka kart w przeglądarce + antywirus w tle potrafi zwolnić że praca na nim jest nie możliwa. Analizując inne problemy z forum podobne do mojego stwierdzam że jest to ewidentnie wina HDD. Przesyłam logi z programu HD TUNE 2.55 (Dysk Pracuje w trybie DMA,)
Specyfikacja PC:
Procesor: Dual core amd athlon 64x2 2200 (4200+)
Ram: 2GB
Grafika: Nvidia geforce 8600 GT
Dysk : MAXTOR 250gb
płyta główna: Asus M2A-MX
Jeżeli ktoś coś wie to bardzo proszę o pomoc przy tym problemie.
Mój problem polega na bardzo wolnej jego pracy a nawet zacięciu.
Komputer świeżo po formacie(w opcjach menadżer urządzeń sterowniki aktualne bez jakichkolwiek braków)aktualizacje zrobione,rejestr wyczyszczony, defragmentacja wykonana, środek odkurzony porządnie, temperatury w normie.
Podczas niewielkich obciążeń czyli włączonych kilka kart w przeglądarce + antywirus w tle potrafi zwolnić że praca na nim jest nie możliwa. Analizując inne problemy z forum podobne do mojego stwierdzam że jest to ewidentnie wina HDD. Przesyłam logi z programu HD TUNE 2.55 (Dysk Pracuje w trybie DMA,)
Specyfikacja PC:
Procesor: Dual core amd athlon 64x2 2200 (4200+)
Ram: 2GB
Grafika: Nvidia geforce 8600 GT
Dysk : MAXTOR 250gb
płyta główna: Asus M2A-MX
Jeżeli ktoś coś wie to bardzo proszę o pomoc przy tym problemie.