logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć czujkę przewodową Satel Aqua+ do systemu Smart Alarm?

piszmaile 08 Kwi 2015 18:40 2451 4
REKLAMA
  • #1 14601119
    piszmaile
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Witam mam problem z podłączeniem czujki przewodowej do alarmu Smart Alarm - zakupiony na allegro. Posiadam instrukcję obsługi do panelu alarmu (smart alarm) ale problem jest z tym że czujka jaką posiadam jest innej firmy. Standardowo producent dawał do alarmu czujki bezprzewodowe i z tym nie było by problemu ale ja kupiłem opcję bez czujki (tylko taka była dostępna w chwili zakupu). Dokupiłem czujkę firmy Satel Aqua + ale nie potrafię tego zgrać by to zaczęło działać - w ogóle alarm jakby nie widzi mi czujki pewnie przez złe podłączenie.

w załącznikach pliki: instrukcja obsługi centrali alarmu + zdjęcie wnętrza czujki z gniazdem na przewody.

W instrukcji centrali alarmu niby są określone jaki przewód gdzie idzie, ale nie potrafię tego uruchomić by działało z czujką (sama centralka działa i ustawienia tez ale nie widzi czujki).

Dodano: link do pobrania instrukcji centrali - nie jestem w stanie go zamieścić bo coś mi internet szwankuje.

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

Link do instrukcji obsługi
    Załączniki:
    • SMART_X25_manual_pl.pdf (2.39 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak podłączyć czujkę przewodową Satel Aqua+ do systemu Smart Alarm? czujka.jpg (84.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14601186
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 14601219
    piszmaile
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    dodałem link do instrukcji (nie mogę dodać pliku bo coś mi internet nawala)

Moderowany przez sharp:

Plik wstawiłem do wiadomości.

• #5 14601278
    zuczek1987
    Poziom 23  
    Ocena: 80
    Strona 17 instrukcji przedstawione jak dla amatora, jak podłączyć czujnik łącznie z zasilaniem.
    Ta zabawka obsługuje tylko czujniki w konfiguracji Eol/NC.
    Ja podłączył bym V+ do +12 czujki
    GND do GND czujki
    Następnie mostek do pierwszego NC czujnika
    Następnie Rezystor Z drugiego NC na TMP wartość 2,2K
    Z drugiego TMP na A1 w tej zabawce.

Moderowany przez sharp:

Proszę nie wprowadzać w błąd. Czujki NO też są obsługiwane.

REKLAMA