Witam mam problem z podłączeniem czujki przewodowej do alarmu Smart Alarm - zakupiony na allegro. Posiadam instrukcję obsługi do panelu alarmu (smart alarm) ale problem jest z tym że czujka jaką posiadam jest innej firmy. Standardowo producent dawał do alarmu czujki bezprzewodowe i z tym nie było by problemu ale ja kupiłem opcję bez czujki (tylko taka była dostępna w chwili zakupu). Dokupiłem czujkę firmy Satel Aqua + ale nie potrafię tego zgrać by to zaczęło działać - w ogóle alarm jakby nie widzi mi czujki pewnie przez złe podłączenie.
w załącznikach pliki: instrukcja obsługi centrali alarmu + zdjęcie wnętrza czujki z gniazdem na przewody.
W instrukcji centrali alarmu niby są określone jaki przewód gdzie idzie, ale nie potrafię tego uruchomić by działało z czujką (sama centralka działa i ustawienia tez ale nie widzi czujki).
Dodano: link do pobrania instrukcji centrali - nie jestem w stanie go zamieścić bo coś mi internet szwankuje.
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Link do instrukcji obsługi
w załącznikach pliki: instrukcja obsługi centrali alarmu + zdjęcie wnętrza czujki z gniazdem na przewody.
W instrukcji centrali alarmu niby są określone jaki przewód gdzie idzie, ale nie potrafię tego uruchomić by działało z czujką (sama centralka działa i ustawienia tez ale nie widzi czujki).
Dodano: link do pobrania instrukcji centrali - nie jestem w stanie go zamieścić bo coś mi internet szwankuje.
Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Link do instrukcji obsługi