W związku z tym, że potrzebuję używać swojej myjki ciśnieniowej marki Karcher "w terenie", będę musiał jeździć z własną wodą. Plan mam następujący: zbiornikopaleta 1000l jako główny zasób wody, z niej będzie pobierał hydrofor (wytwarzając niezbędne ciśnienie dla działania myjki, ponieważ mój model nie jest sam w stanie pobierać wody) i dalej do myjki. Jeśli chodzi o prąd, całość będzie zasilana z agregatu.
Teraz moje pytania, mam do dyspozycji następujące urządzenia:
zbiornik na palecie - wiadomo, raczej nic specjalnego
powyżej tabliczki znamionowe pompy oraz zbiornika ciśnieniowego.
Co jeszcze potrzebuję dokupić poza ww. wymienionymi podzespołami (nie wliczając rur i kształtek), wiem że przydałoby się zabezpieczenie przez chodzeniem pompy na sucho.
Czy ciśnienie podawane porzez pompę można jakoś swobodnie regulować, tak aby np uzyskać podobnego do tego jakie mam ze szlaufa ogrodowego?
Czy do zasilania pompy oraz karchera wystarczy zwykły jednofazowy agregat, czy musi podać jakieś specjalne stabilizację itp?
Na co jeszce powinienem zwrócić uwagę aby taki układ działał bezawaryjnie oraz wydajnie?
Pozdrawiam.
Teraz moje pytania, mam do dyspozycji następujące urządzenia:
zbiornik na palecie - wiadomo, raczej nic specjalnego
powyżej tabliczki znamionowe pompy oraz zbiornika ciśnieniowego.
Co jeszcze potrzebuję dokupić poza ww. wymienionymi podzespołami (nie wliczając rur i kształtek), wiem że przydałoby się zabezpieczenie przez chodzeniem pompy na sucho.
Czy ciśnienie podawane porzez pompę można jakoś swobodnie regulować, tak aby np uzyskać podobnego do tego jakie mam ze szlaufa ogrodowego?
Czy do zasilania pompy oraz karchera wystarczy zwykły jednofazowy agregat, czy musi podać jakieś specjalne stabilizację itp?
Na co jeszce powinienem zwrócić uwagę aby taki układ działał bezawaryjnie oraz wydajnie?
Pozdrawiam.