logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung smart tv [TV]UE40ES610 - jak przekonwertować film nagrany przez samsung

butlonosik 13 Kwi 2015 23:56 3093 10
REKLAMA
  • #1 14615419
    butlonosik
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Jak przekonwertować film nagrany przez Samsung Smart TV na format obsługiwany przez program Avidemux?
  • REKLAMA
  • #2 14615462
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4851
    Prawdopodobnie pliki zapisane w TV będą zabezpieczone przed zewnętrznym odtwarzaniem.
    Dla pewności nagraj mały plik i daj w załącznik do wglądu.
  • #3 14616588
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 483
    A sprawdź czy w ogóle możesz obejrzeć ten plik na innym telewizorze niż tym na którym to nagrałeś.
    Pliki te są na pewno zabezpieczone przy czym nie mam wiedzy na temat programu który by je łamał.

Choć ... jakaś próba na elektrodzie bodajże była, ale na chwile obecną nie pamiętam.
  • REKLAMA
  • #4 14625505
    butlonosik
    Poziom 12  
    Na LG nie czyta PENa w ogóle, a SAMSUNGów więcej nie mamy
  • #5 14625532
    krakarak
    Poziom 42  
    Ocena: 1840
    Czy "PENa" to pendrive?
    Jeśli tak, to odtwarzaj film na telewizorze, który to nagrał a sygnał zgraj na komputer lub nagrywarkę z HDD z innych wyjść tego TV.
  • #6 14625607
    butlonosik
    Poziom 12  
    Tylko jak przesłać obraz z telewizora na komputer?
  • REKLAMA
  • #7 14625631
    krakarak
    Poziom 42  
    Masz eurozłącze, HDMI - kombinuj. Pomyśl jaką kartę potrzebowałbyś do komputera (ala videograbber), czy masz dostęp do nagrywarki z HDD lub DVD. To ty masz ocenić jakimi środkami (finansowymi i technicznymi) rozwiązać problem.
    Najpierw upewnij się, że przy odtwarzaniu filmu z pendrive masz na eurozłączu video i fonię.
  • #8 14625710
    marek003
    Poziom 40  
    krakarak napisał:
    Masz eurozłącze, HDMI - kombinuj. Pomyśl jaką kartę potrzebowałbyś do komputera (ala videograbber), czy masz dostęp do nagrywarki z HDD lub DVD. To ty masz ocenić jakimi środkami (finansowymi i technicznymi) rozwiązać problem.
    Najpierw upewnij się, że przy odtwarzaniu filmu z pendrive masz na eurozłączu video i fonię.

Nie wprowadzaj w błąd.
    TV to nie magnetowid - nie ma takiej opcji by kierował sygnał na jakiekolwiek wyjście bo takiego nie ma. Wszystkie gniazda w TV poza ewentualnie gniazdami audio to wejścia.
    Nie ma takiej możliwości by TV wysyłał wizję na jakikolwiek gniazdo.

W poprzednim poście może źle się wyraziłem - bo komuś się nie spodobało :)
    Nie znam (i uważam że na chwilę obecną nie ma) programu który złamie zabezpieczenie programów nagrywanych przez TV. (za duże jest lobby ACTA)
    Moje rada dotycząca sprawdzenia nagrania na innym TV też była ... jak to nazwać ... sugestią "retoryczną". Zabezpieczenie na tym polega, że można nagrany materiał odtworzyć tylko na tym samym sprzęcie który go nagrał.
    Przyznam szczerze że nie sprawdzałem tych samych modeli - będę miał możliwość sprawdzić w długi łikend i wtedy podzielę się i tą opinią.

I dalej uważam że już była jakaś dyskusja na ten temat na forum elektrody.
  • #9 14625732
    krakarak
    Poziom 42  
    TV nie jest źródłem sygnału wideo i fonii dla urządzeń zewnętrznych?
    A kiedy to zmieniono standard eurozłącza i HDMI?
    Zawsze nagrywałem z telewizora na magnetowid, nagrywarkę DVD lub HDD. A tu patrz - kolega marek003 ogłosił, że już nie można.
  • REKLAMA
  • #10 14625743
    butlonosik
    Poziom 12  
    Cytat:
    I dalej uważam że już była jakaś dyskusja na ten temat na forum elektrody

Tak, to jest odwieczny problem w wyszukiwarce, że to samo pytanie można sformułować na wiele różnych sposobów i każdy będzie poprawny. Problem z tym żeby wybrać takie, które zostało użyte w internecie
  • #11 14625815
    marek003
    Poziom 40  
    krakarak napisał:
    TV nie jest źródłem sygnału wideo i fonii dla urządzeń zewnętrznych?
    A kiedy to zmieniono standard eurozłącza i HDMI?
    Zawsze nagrywałem z telewizora na magnetowid, nagrywarkę DVD lub HDD. A tu patrz - kolega marek003 ogłosił, że już nie można.

Zapomniałem w ogóle o tej opcji :) Kiedy ja to robiłem? ... :)
    No ale ...

Bije się w piersi i jak to się mówi zwracam honor. Masz rację ...

Sprawdziłem przed chwilą (Bo byłem pewny siebie na 110% że już nowe TV [a szczególnie te które mają własne "nagrywarki"] tego nie potrafią)

TAK - na video mogę z euro nagrać to co odtwarza TV.
    Co prawda jakość jest dyskusyjna, niemniej mogę.

Nie mam niestety jak sprawdzić czy HDMI to potrafi. Nie mam nagrywarki DVD lub HDD z taką opcją.

Co prawda autor się pytał o co innego niemniej rzeczywiście ja się myliłem i nie miałem racji. :cry:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak przekonwertować film nagrany na telewizorze Samsung Smart TV UE40ES610 na format obsługiwany przez program Avidemux. Odpowiedzi wskazują, że pliki nagrane na telewizorze mogą być zabezpieczone przed odtwarzaniem na innych urządzeniach. Sugerowane metody obejmują sprawdzenie możliwości odtwarzania na innym telewizorze oraz użycie zewnętrznych urządzeń, takich jak nagrywarki DVD lub HDD, do zgrywania sygnału. Wskazano również, że telewizor nie może wysyłać sygnału wideo na zewnętrzne urządzenia, co ogranicza możliwości konwersji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA