logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Voyager 2.0 98r LPG - Szarpanie, gaśnięcie przy hamowaniu, wysokie spalanie

tomplichta 26 Kwi 2015 21:11 1995 2
REKLAMA
  • #1 14648424
    tomplichta
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Witam
    może tu ktoś mi doradzi co jest nie tak w moim Voyagerze silnik 2.0 98r 133km z LPG

zaczęło się od tego ze zaczął szarpać i gasnąć przy hamowaniu, wymieniłem silniczek krokowy bo to są najczęstsze jego przyczyny, zaraz po tym gdy podłączyłem się komputerem wyświetlił mi się błąd czujnika położenia przepustnicy który poszedł w śmietnik a wiec tez i jego wymieniłem, i dalej to samo auto przygasa przy hamowaniu do 500 obrotów a czasem nawet i zgaśnie lecz jak już jedzie to jest ok aż do ponownego zwolnienia i redukcji na niższy bieg wtedy to samo 500 oraz zgaśnie. Dodatkowo dalej pali o 5-6 litrów i więcej i teraz już rozłożyłem ręce bo nie wiem co dalej. Może ktoś pomoże i poradzi co dalej.
  • REKLAMA
  • #2 15004676
    dakam
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Raczej należałoby się spodziewać problemów po stronie LPG, ewentualnie sond lambda, które bardziej cierpią przy LPG, a nie szukać przyczyn po stronie benzyny, ale pytanie podstawowe, czy problem jest jeszcze aktualny ?
  • #3 15005118
    tomplichta
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Juz dziala normalnie, to ze szarpal i palil wircej to wina peknietej uszczelki pod glowica, a to ze tak gasl to zawor egr.
REKLAMA