logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Voyager 2.4 LPG 1997 - Szarpanie silnika przy niskich prędkościach

mz78 16 Mar 2014 19:05 2409 3
REKLAMA
  • #1 13410962
    mz78
    Poziom 1  
    witam,mam voyagera 2.4 z lpg 97 r.podczas jazdy są momenty że silnik zaczyna delikatnie szarpać [np. przy spokojnej jeżdzie po mieście 50/h]wygląda to tak jakby dostawał za małą dawkę paliwa czy coś takiego.co może być przyczyną że auto się tak zachowuje?
  • REKLAMA
  • #2 13411088
    willy102
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam
    Objaw raczej wskazuje na obwód wysokiego napięcia. Podobnie miałem u siebie w Fordzie. Przyczyną mogą być świece, przewody zapłonowe lub w ostateczności cewka. Niech kolega przyjrzy się w ciemności czy przewody nie iskrzą przez izolację, można delikatnie zrosić wodą, ale nie dotykać przy pracującym silniku. Do obejrzenia też izolatory świec, czy nie nie są popękane lub czy nie przebija po nich iskra (ślady przypalenia na porcelanie). Teraz jest wilgotna pogoda więc warunki bardziej sprzyjające takim usterkom.
  • REKLAMA
  • #4 18097136
    zen4you
    Poziom 9  
    Ocena: 44
    Witam,
    Czy udało się rozwiązać problem?

Mam podobne szarpamie na benzynie i gazie, lecz tylko przy ruszania na niskich obrotach, od razu po wrzuceniu biegu i jeździe - zaczyna lekko poszarpywac. Tak jakby jakiś czujnik, powiedział mi jeden z mechaników. Sprzeglo mam nowe.

Wymieniłem świece, przewody.
    Czyscilem przepustnice i krokowy.

Co jeszcze mogę sprawdzić ?
REKLAMA