logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawigacja GoClever 5080 - Zawiesza się na ekranie powitalnym po zmianie ścieżki GPS

MickeYs 02 Maj 2015 09:00 2691 11
REKLAMA
  • #1 14661361
    MickeYs
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Witam, od wczoraj bawie się tą nawigacją w celu jej odblokowania z Allegro, i tak przy robieniu kroku z ścieżką GPS tak jak na obrazku niżej
    Nawigacja GoClever 5080 - Zawiesza się na ekranie powitalnym po zmianie ścieżki GPS
    zamiast residentflash/mobilenavi.... itd itd ustawiłem residentflash/mt/... itd itd w 1 polu... a nie w tym drugim menu tak jak powinno być i od tamtego momentu nawi sie zresetowała i mam jedynie ekran powitalny GoClever, rozwiazania szukam juz od wczoraj chciałem jakoś shella ustawić cokolwiek nawet w windoiwsa wejść i nic nie chce działać ..., Jeżeli ktoś mógłby by pomóc bym był bardzo wdzięczny. [/img]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14805203
    darek5650
    Poziom 12  
    Ocena: 64
    Jeżeli masz ekran powitalny, to nie wina tych ustawień, tylko uszkodziło Ci się firmware nawigacji. Trzeba ją przeprogramować. Ściągnij odpowiedni rom i wgraj na karte sd z której należy ją odpalić.
  • REKLAMA
  • #3 14806678
    MickeYs
    Poziom 9  
    no właśnie nie moge znaleść tego roma ... ;/
  • Pomocny post
    #4 14806876
    _Olivka
    Poziom 25  
    Ocena: 158
    MickeYs napisał:
    odblokowania z Allegro
    Kupiłeś odblokowanie, które ingeruje w pliki urządzenia (Podejrzewam, że Frixi ) i uwaliłeś swoje urządzenie. Pomoże tylko wgranie nowego Firmware, ale to tylko serwis, nie spotkałam się jeszcze, aby było dostępne w sieci.
    Koszt wgrania firmware to około 50 zł + koszty wysyłki.
  • #5 14809947
    MickeYs
    Poziom 9  
    wgrywałem do GoClever NAVIO 525 i nic sie nei stało ciągle działa ;-) tutaj tylko coś się stało ... i użytkownik allegro IT Technik
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 14810014
    _Olivka
    Poziom 25  
    Ocena: 158
    MickeYs napisał:
    tutaj tylko coś się stało
    GoClever 5080 ma inną strukturę plików od GoClever NAVIO 525 i dlatego się tak stało.
  • #7 14811812
    MickeYs
    Poziom 9  
    jasne, a ktoś wie gdzie to mogę zrobić ?;>
  • REKLAMA
  • #9 14812187
    MickeYs
    Poziom 9  
    okej ;-) jasne, chodziło mi czy do GoClever się zgłaszać czy szukać mam serwisu jakiegoś.
  • Pomocny post
    #11 14815097
    darek5650
    Poziom 12  
    Ocena: 64
    Nie dokońca tylko serwis. Goclever nie produkuje nawigacji tylko je sprzedaje pod swoją nazwą. Trzeba znależć jej odpowiednik i rom do niej. Mi się ostatnio udało z nawigacją Navio 515, a rom wgrałem z imap-5000M. Różnica jest taka że w meni zamiast napisu goclever jest promap po rosyjsku. Więcej na stronie, niestety po rosyjsku http://www.gsmforum.su/showthread.php?t=101549 .
  • #12 14818192
    MickeYs
    Poziom 9  
    Dziekuje wam wszystkim za pomoc, Temat uwazam za zamkniety. Oczywiscie kazdy kto mial cos pomocnego dostanie "pomógł"

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z nawigacją GoClever 5080, która zawiesza się na ekranie powitalnym po nieprawidłowej zmianie ścieżki GPS. Odpowiedzi sugerują, że problem może być spowodowany uszkodzeniem firmware'u, co wymaga jego ponownego wgrania. Użytkownik nie mógł znaleźć odpowiedniego ROM-u, a inni wskazali, że GoClever 5080 ma inną strukturę plików niż inne modele, co może być przyczyną problemu. Wskazówki obejmują kontakt z serwisem lub poszukiwanie odpowiednika urządzenia, z którego można pobrać firmware. Użytkownik podziękował za pomoc i zamknął temat.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA