logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosiarka Wolf Garten z silnikiem Briggsa 4.5 KM - brak zabezpieczenia noża?

kramcio 16 Maj 2015 13:45 4941 6
REKLAMA
  • #1 14697429
    kramcio
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam! Jestem szczęśliwym posiadaczem kosiarki Wolf Garten z napędem oraz silnikiem Briggsa 4.5 konia. Wczoraj pracowała bez zarzutu, dzisiaj rano nie chciał zapalić. Przekręciłem ją do góry kołami, ruszyłem za nóż a on kręci się w obydwie strony nie kręcąc przy tym wałkiem do którego jest przymocowany. Wykręciłem śrubę zdjąłem tą dużą podkładkę wraz z uszczelką, nóż i wydaje mi się że brakuje czegoś, jakiegoś zabezpieczenia. Pojechałem do sklepu z częściami tam zrobili oczy co to za wynalazek i nie naprawiłem. W załącznikach jest zdjęcie podglądowe kosiarki. W linku -> http://www.motoruf.de/mo/ersatzteillisten/xml/Wolf/Motor-Messer-4005007a-2003-5-.3082.htm jest schemat budowy takiej kosiarki i pytanie moje brzmi gdzie znajduje się jakieś zabezpieczenie przytrzymujące nóż? Czy jest ono "zintegrowane" z tym wałkiem na pasek klinowy?
  • REKLAMA
  • #2 14697444
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 14697455
    kramcio
    Poziom 10  
    Ja nie uderzyłem, moja połówka chyba przywaliła.

Dodano po 1 [minuty]:

Kosiarka Wolf Garten z silnikiem Briggsa 4.5 KM - brak zabezpieczenia noża? Kosiarka Wolf Garten z silnikiem Briggsa 4.5 KM - brak zabezpieczenia noża? Kosiarka Wolf Garten z silnikiem Briggsa 4.5 KM - brak zabezpieczenia noża?

Dodano po 1 [minuty]:

Czarna podkładka była założona na ten docisk potem nóż i tyle. Z tego co widziałem na rozpisce jeszcze jedna podkładka powinna być ale gdzie to zabezpieczenie?

Dodano po 20 [minuty]:

Nóż kręci sie na piaście w tym momencie a nie razem z nią
  • Pomocny post
    #4 14697576
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 14697604
    kramcio
    Poziom 10  
    Nie mam drugiej podkładki właśnie, spróbuję dorobić i odpalić
  • REKLAMA
  • #6 14697611
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 14697626
    kramcio
    Poziom 10  
    Dzięki bardzo! Dorobiłem dwie nowe podkładki z foli dachowej PVC, bardzo mocny materiał, grubościowo może trochę inny ale zapaliła od pierwszego strzała! Dzięki jeszcze raz!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kosiarkę Wolf Garten z silnikiem Briggsa o mocy 4.5 KM, która przestała działać po uderzeniu w przeszkodę. Problemem okazało się brakujące zabezpieczenie noża, które powinno znajdować się pomiędzy podkładkami. Użytkownik zidentyfikował, że nóż kręci się na piaście, a nie razem z nią. Po konsultacji z innymi użytkownikami, dowiedział się, że potrzebne są dwie podkładki cierne, które ściskają nóż. Użytkownik dorobił nowe podkładki z PVC, co pozwoliło na uruchomienie kosiarki.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA