logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra 128WRL - powiadamianie o nieudanym uzbrojeniu

PavlooElektroda 20 Maj 2015 20:37 939 5
REKLAMA
  • #1 14708356
    PavlooElektroda
    Poziom 2  
    Witam,
    Nie bardzo wiem jak to zrealizować a szukajka nie zwróciła mi żadnego podobnego tematu.
    Mam kilka wejść (kontaktrony), których naruszenie jest sprawdzane podczas uzbrajania. Gdy któraś linia jest otwarta alarm się nie uzbroi. Jak zrealizować powiadomienie SMS o nieudanym uzbrojeniu, opcjonalnie wraz z informacją, które wejścia są naruszone?
  • REKLAMA
  • #2 14708414
    _ZBYCH_
    Poziom 15  
    Ocena: 71
    PavlooElektroda napisał:
    Witam,
    Mam kilka wejść (kontaktrony), których naruszenie jest sprawdzane podczas uzbrajania. Gdy któraś linia jest otwarta alarm się nie uzbroi. Jak zrealizować powiadomienie SMS o nieudanym uzbrojeniu, opcjonalnie wraz z informacją, które wejścia są naruszone?

Ale chodzi Ci o uzbrojenie zdalne przez SMS?
  • REKLAMA
  • #3 14709194
    PavlooElektroda
    Poziom 2  
    Nie, chodzi o to, żebym przy uzbrajaniu alarmu (nieważne czy przez wejście czy timer strefy) był informowany przez SMS, że są naruszone wejścia.
    Na przykład - wychodzę z domu, uzbrajam alarm pilotem i dostaję SMS, że zostawiłem otwarte okno w kuchni (kontaktron).
  • REKLAMA
  • #4 14709211
    _ZBYCH_
    Poziom 15  
    Ocena: 71
    A ile wejść potrzebujesz z taką sygnalizacją?
  • REKLAMA
  • #5 14709220
    PavlooElektroda
    Poziom 2  
    Obecnie mam 9 takich wejść, ale zamierzam rozszerzyć do 12.
    W opcji minimum wystarczyłoby mi, żeby była informacja, że jedno lub więcej wejść jest naruszonych, bez informacji które konkretnie.
    W opcji "full wypas" informacja, które konkretnie wejścia są naruszone.
  • #6 14709402
    reweriko

Poziom 25  
    Ocena: 99
    Najprościej wykorzystując jedno z wyjść do sterowania SMS (System uzbrojony...) ustawiasz jako iloczyn logiczny wyjść.
    np: wyj nr 16 dajesz jako (46) i zaznaczasz wyjścia 17 i 18
    wyjście 17 dajesz jako (17).(wskaźnik Gotowy) i zaznaczasz kontrolowane linie
    wyjście 18 dajesz jako (21).(wskaźnik czuwania) i zaznaczasz strefę.

co zyskujesz :
    otrzymasz sms o uzbrojeniu z wszystkimi zamkniętymi liniami.
    (brak sms'a oznacza system nie został uzbrojony)

można jeszcze pokombinować z wyjściem nr 17 - zmieniając na (14) naruszenie kontrolowanej linii (zaznaczyć.... brak kontroli przy zał)

Wtedy dostajesz sms'a o uzbrojeniu z otwartymi liniami.

Można użyć tych dwóch funkcji jednocześnie dla uzbrojenia z otwartymi liniami i zamkniętymi.

Nie testowałem ale powinno zadziałać. Pozdrawiam.
    Konto firmowe:
    ALLSYSTEM
    Krzyżowa, Bytom, 41-909 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://allsystem.eu
REKLAMA