logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy prawidłowo przeinstalowany grzejnik drabinkowy w łazience będzie grzał?

Vertislaw 27 Maj 2015 20:14 3159 4
REKLAMA
  • #1 14726038
    Vertislaw
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem z niegrzejącym w całości kaloryferze w łazience. Dokładnie mówiąc to nie grzał on w zeszłym roku ale teraz został przerobiony. W związku z tym mam pytanie czy grzejnik został prawidłowo przeinstalowany. Wcześniej był odwrócony do góry nogami i nie grzała dolna część. Poniżej przesyłam zdjęcia po przeróbkach.
    Proszę o informację czy grzejnik w takim układzie będzie grzał w całości (mam wą Czy prawidłowo przeinstalowany grzejnik drabinkowy w łazience będzie grzał? Czy prawidłowo przeinstalowany grzejnik drabinkowy w łazience będzie grzał? tpliwości tym razem do jego górnej części).
  • REKLAMA
  • #2 14726078
    jasiek1122
    Poziom 21  
    Ocena: 366
    A odpowietrzyłeś go porządnie. :D Odpowietrznik znajdziesz w górnej części grzejnika.
  • REKLAMA
  • #3 14726092
    Vertislaw
    Poziom 2  
    Tak w sezonie go odpowietrzyłem. Nic nie pomogło. Tak jakby nie było obiegu w tym grzejniku. Zastanawiam się czy teraz fachowiec zrobił to dobrze i czy bedzie grzał. nie mam ochoty następną zimę spędzić w zimnej łazience:)
  • REKLAMA
  • #4 14726094
    marek.one
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    NIe ma prawa grzać - grzejnik jest zawieszony za nisko - źle dopasowany do podejść.
    W takim położeniu należało by zamontować odpowietrzniki automatyczne na powrocie i zasilaniu (zamiast kolanek, które wychodzą ze ściany wstawić trójniki + automaty) oraz w najwyższym punkcie grzejnika . Tyle na temat.
    Pozdrawiam
  • #5 14728315
    Vertislaw
    Poziom 2  
    Witam.
    Dzięki za podpowiedź i informację. Mój fachowiec upiera się że będzie grzało. W razie czego dalsze prace w sezonie bierze na siebie i to on będzie za nie płacił.
    Pozdrawiam.
REKLAMA