logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć hasło z dysku twardego Seagate po użyciu Windows Loader by DAZ?

Czarny2092 01 Cze 2015 00:32 5865 1
REKLAMA
  • #1 14736292
    Czarny2092
    Poziom 8  
    Witam ponownie. Przekopałem sporo tematów na różnych forach w sprawie.
    Unlock hard disk. Postaram się opisać w skrócie jak się stało i co już zrobiłem.

Pewnego dnia sprzedałem laptopa bratu on nie zadowolony z win xp przeszedł na windows 7 lecz był to pirat i uruchomił windows loader by daz.

Ten o to programik sprawił niespodziankę gdy brat sprzedał laptopa teściowej,
    która stwierdziła że woli oryginalny windows xp. Gdy tylko nacisneła bootowanie płyty niby wszystko ok po 2 minutach wczytywania plików bum niespodzianka.
    Błąd i restar kompa, i na powitanie Enter password hard disk part 0.
    wchodziła w bios Enter password Bios. iż nie wiedziała co zrobić brat cioteczny też nie... Poleciało na mnie i tak: Hasło do bios'a złamałem Hashem i zmieniłem na 12345678, hasło do dysku brałem disable lecz powracało więc próba znowu na dysku twardym czy możliwe hashem i udało się. lecz za chiny nie da rady usunąć hasła z dysku twardego mimo iż jest na disable to nie można z nim nic zrobić ani sformatować ani nagrać windows'a. A podczepiając go pod stacjonarny widzi w biosie lecz w systemie już nie... HDD unlocker pokazuje go że jest locker ten dysk lecz nie idzie go odblokować znacie jakieś rady ?

Dysk Seagate model: ST96812AS
    Laptop Fujitsu siemens c1320-WB1 pozdrawiam

EDIT: W bios --> Security --> Hard disk security pisze tak :

Serial ATA PORT 0 PASSWORD IS: Set
    PRIMARY MASTER PASSWORD IS: NOT AVAILABLE

Set Serial ATA PORT 0 PASSWORD: [ENTER] można wejść i wpisuje hasło z hashu lecz wyskakuje Invalid password.

Set PRIMARY MASTER PASSWORD: [ENTER] nie można wejść
    już mi nic nie przychodzi do głowy nawet program: Windows restart password nie daje rady. czekam na rady
  • REKLAMA
REKLAMA