logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - Karta SIM nie przyjęta po flashowaniu, błąd Boot not responding

Mauuy 26 Maj 2005 19:26 1016 8
REKLAMA
  • #1 1526981
    Mauuy
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    wgrałem sobie nowy sofcik na czysty telefon zaznaczam ze wcześniej wyczyściłem wszystko i teraz pozostaje pytanie czy gdybym wgrał flash bez eepromu to czy włączyłby mi się wogóle??
    no bo mi się włącza ale po wlożeniu karty wywala mi komunikat " Karta SIM nie przyjęta" a jak chce flashować to wywala mi komunikat " Boot not responding - TX1"
  • REKLAMA
  • #2 1527246
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Ten komunikat to jest jak masz simloka:) Przeliczyles sumki zrobiles reset full factory? Nie rozumiem zabardzo co to jest czysty telefon. Jak flashowales jakis telefon ktory dzialal to on mial swoj eprom. Jak by go nie bylo wogule to telefon nie ma prawa sie wlaczyc.
  • REKLAMA
  • #3 1527694
    rewik
    Poziom 18  
    Ocena: 61
    jesli masz zdjętego simlocka to np w Knoku wrzuć: set new imei - use oryginal imei
  • REKLAMA
  • #4 1527808
    kameleon5
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    pewnie ma nie jednego a może nawet cztery-:)
  • #5 1527812
    EvenemenciK
    Poziom 12  
    czasami jak uwalisz softa to najlepiej wgrywać go na nowo bananem.. jak mi się uwaliła 5510 to knok już nie dał rady a rolins podołał zadaniu i telka sfleshyłem. tak więc próbuj bananem. eeprom musisz wgrać bo inaczej telek Ci nie zaćwierka albo wywali CS'a.. a to już nie za fajne jest :( czasami po CS trza tela robić gryfem.. też tak miałem.. więc pokombinuj.. jak coś to posiadam ten nowy sofcik ze strony MaciejKa co robił go wspólnie z nEMO :) za free odstąpie bo sam dostałem go za free :D
  • #6 1527833
    kameleon5
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    Wytłumacz co to "banan" bo młodzież mnie zadziwia ostatnio nazewnictwem.
  • REKLAMA
  • #7 1527837
    chillouty
    Poziom 22  
    Ocena: 10
    kameleon5 napisał:
    Wytłumacz co to "banan" bo młodzież mnie zadziwia ostatnio nazewnictwem.
    banan to rolis flasher
  • #8 1527838
    EvenemenciK
    Poziom 12  
    Rolis (starsza od 4.79) jako logo programu jest banan :D hehe.. no chyba że sie myle to sorry za zamieszanie..

Dodano po 1 [minuty]:

hah :] jak widać sie nie myle :P dzięki chillouty
  • #9 1530345
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    EvenemenciK napisał:
    ceeprom musisz wgrać bo inaczej telek Ci nie zaćwierka albo wywali CS'a..

Bez eeproma telek wogóle nie odpali :)

EvenemenciK napisał:
    Czasami po CS trza tela robić gryfem.. też tak miałem...

Bzdura !!! Uwalony SW w DCT3 postawisz chociażby najzwyklejszym DEJANEM i mbusem, chyba mało tych phonów robisz :)

EvenemenciK napisał:
    Jak coś to posiadam ten nowy sofcik ze strony MaciejKa co robił go wspólnie z nEMO :) za free odstąpie bo sam dostałem go za free :D

A prawa autorskie? To że dostałeś go za free to nie znaczy ze masz sie tym pucować na całym forum, zachowaj to dla siebie. Człowiek ciężko się napracował robiąć soft więc ta symboliczna dycha jak najbardziej się mu należy. Szacunku trochę !!!

Podsumowanie tematu

✨ Po wgraniu nowego oprogramowania na telefon Nokia 3310 pojawia się problem z komunikatem "Karta SIM nie przyjęta" oraz błąd "Boot not responding - TX1" podczas próby flashowania. Dyskusja wskazuje, że brak lub uszkodzenie pamięci EEPROM uniemożliwia poprawne uruchomienie telefonu i rozpoznanie karty SIM. Zaleca się wgrywanie oprogramowania wraz z EEPROM, a w przypadku uszkodzenia softu stosowanie różnych flasherów, takich jak Rolis (zwany "bananem"), Dejan czy Mbus, które potrafią przywrócić działanie telefonu. Wskazano również na konieczność resetu do ustawień fabrycznych i poprawnego ustawienia IMEI po zdjęciu simlocka. Użytkownicy podkreślają, że telefon bez EEPROM nie powinien się włączać, a błędy CS mogą wymagać dodatkowych działań serwisowych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA