logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PMP5780D DUO - RKBatchTool nie widzi tableta na komputerze stacjonarnym

Aress124 05 Cze 2015 14:04 4227 3
REKLAMA
  • #1 14747114
    Aress124
    Poziom 28  
    Ocena: 212
    Witam. Mam problem z tabletem MULTIPAD 2 PRIME DUO 8.0. Przy włączaniu łapie bootloopa, jak chcę włączyc recovery mode to zawiesza się na obrazku androida i po ok 1min. wyłącza się.
    Chciałem wgrać firmware przez PhoenixCard, ale jak wrzucam .img to wyskakuje napis "Script NOT found! Please use new version image!".
    Firmware ściągałem ze strony producenta i z http://nl02.dl.prest...letPC/PMP5780D/ pobierałem jedną i drugą wersję firmware i za każdym razem pobrane jest bez problemu, ale nie da się tego otworzyć przez PhoenixCard ani przez DAEMON. Pomyślałem o RKBatchTool ( ten program jakoś potrafi otworzyć firmware?), ale pomimo że komputer wykrywa tablet to program go nie wykrywa. Ma ktoś może firmware, które mógłbym wrzucić przez PhoenixCard lub jakiś inny pomysł?
    Pozdrawiam.

PMP5780D DUO - RKBatchTool nie widzi tableta na komputerze stacjonarnym PMP5780D DUO - RKBatchTool nie widzi tableta na komputerze stacjonarnym
  • REKLAMA
  • #2 14756947
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2807
    Jeśli ściągnąłeś firmware z oryginalnej strony Prestigio, to stosuj się do zawartej tam instrukcji obsługi, a nie używaj żadnych dziwnych wynalazków, typu PhoenixCard, bo ubijesz sobie tablet na amen :!:
    Widziałem już kilka takich "przycisków do papieru" po PhoenixCArd.
    Zanim zapytasz, użyj klawisza "szukaj", było już o tym kilkakrotnie pisane na forum.
  • REKLAMA
  • #3 14759142
    Aress124
    Poziom 28  
    Jak na razie tablet i tak jest ubity bo nic się nie da z nim zrobić, gwarancji już nie ma.
    Tak jak już pisałem wcześniej próbowałem robić tak jak jest w instrukcji obsługi (RKBatchTool) tylko program nie widzi tableta.
    PhoenixCard to tylko program do rozpakowania pliku ze strony producenta aby otrzymać pliki umożliwiające aktualizacje przez kartę ( w innych modelach były one normalnie dostępne na stronie producenta ).
    Szukaj używałem i nie ma nic o modelu PMP5780D a o innych modelach jest napisane, żeby aktualizować tablet przez kartę pamięci.
    Pozdrawiam.
  • #4 14788239
    Aress124
    Poziom 28  
    Wie ktoś dlaczego RKBatchTool na stacjonarnym komputerze nie widzi tableta a na laptopie widzi? Te same sterowniki zainstalowane.

Już znalazłem sam rozwiązanie.

Jak ktoś ma tak, że menedżer urządzeń widzi tableta a RKBatchTool go nie wykrywa to w plikach RKBatchTool trzeba wejść w config.ini i znaleźć linijkę gdzie jest

LOGFLAG=TRUE
    #SUPPORTLOWUSB=TRUE时,扫描支持full speed usb设备,默认只支持high speed usb设备
    SUPPORTLOWUSB=

i podmienić na:

LOGFLAG=TRUE
    #SUPPORTLOWUSB=TRUE时,扫描支持full speed usb设备,默认只支持high speed usb设备
    SUPPORTLOWUSB=TRUE
    FULLSPEEDUSB=TRUE

potem wyjść i zapisać. Po tej zmianie tablet jest widoczny w RKBatchTool.
    Rozwiązanie znalazłem w internecie.
REKLAMA