Witam. Mam problem odnośnie laptopa Toshiba C660, mianowicie chodzi o to, że wczoraj włożyłem płytę do napędu i komputer się wyłączył. Chciałem go uruchomić ponownie, ale wyskakiwał napis "boot failed Toshiba" następnie "boot failed cd/dvd". Komputer uruchamiał się ponownie i nie można było nic zrobić. Przy starcie próbowałem naciskać też F8 by przejśc w tryb awaryjny, jednak gdy załadowało pliki i chciał się włączyć wyskakiwał niebieski ekran dosłownie na sekunde po czym znowu sie restartował. Dziś przy ponownej próbie włączenia o dziwo nie wyskakiwał ten napis boot failed, ale gdy dochodziło do momentu gdzie miałem do wyboru dwie opcje, tj. uruchomic system windows normalnie badz go naprawic, to przy wyborze pierwszej jak i drugiej opcji dochodzi do momentu gdzie jest napis, że trwa przygotowanie do uruchomienia systemu windows i dalej nic sie nie dzieje.. Probowalem bootowac z pendrive i z plyty, ale wyskakuje zielony pasek ladowania, pod nim napis "Microsoft Corporation" i koniec.. Zależy mi na danych na tym dysku i nawet poszedłem do sklepu kupic specjalna obudowe, by moc podlaczyc uszkodzony dysk zewnetrznie pod drugiego laptopa, ale wcale go nie wykrywa.. Bardzo proszę wszystkich, którzy mogliby mi jakoś pomoc. Pozdrawiam..