logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech Performance MX - Brak kliku, zakłóca inną mysz

mooschka 18 Cze 2015 19:17 1173 4
REKLAMA
  • #1 14782551
    mooschka
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam!

Mam problem z bezprzewodową myszką Logitech Performance MX. Co chwilę nie działa lewy oraz prawy klik, a po najechaniu kursorem myszy nad element klikalny nie ulega on podświetleniu (co normalnie w Windows 7 następuje). Zakłóca to pracę nawet innej myszki podpiętej przewodowo - mogę poruszać kursorem, ale klik również nie działa. Po wyłączeniu myszy bezprzewodowej druga działa już normalnie.

Próbowałem: z innym odbiornikiem Unifying, na innym komputrzem, z innym akumulatorkiem. Ciągle to samo.

Macie jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14782624
    mooschka
    Poziom 10  
    jurtur napisał:
    A możesz nam powiedzieć, po co Ci dwie myszki jednocześnie?

Na Logitechu nie da się za bardzo pracować, więc podłączyłem drugą myszkę i przy okazji zauważyłem taki objaw.
  • REKLAMA
  • #4 14782833
    jurtur
    Poziom 20  
    Ocena: 81
    Jeżeli bateria jest dobra, sterownik aktualny i na innym komputerze też żle działa to zostaje tylko problem sprzętu. Możesz jeszcze wejść w ustawienia myszy i tam spróbować coś zmienić.
    Przycisk START-WYSZUKAJ wpisz "mysz".
  • #5 14830612
    mooschka
    Poziom 10  
    Okazało się, że sprawcą problemów był środkowy przycisk myszy. Po przypisaniu do środkowego przycisku w oprogramowaniu SetPoint pustej sekwencji klawiszy da się pracować normalnie.

Logitech Performance MX - Brak kliku, zakłóca inną mysz

Przełącznik środkowego przycisku musi robić zwarcie. I teraz pytanie - czy da się go wymienić?
REKLAMA