Witam!
edit: mam nadzieję że to właściwy dział na takie pytanie?
Mam problem z dodaniem plików nagłówkowych (tak to się chyba nazywa) w avr studio 6. Nie chodzi o fakt że coś w nich nie działa, tylko o to że nie chcą się załączyć. Opiszę kolejne stawianie przeze mnie kroki, czy ktoś mógłby wskazać mi gdzie popełniam błąd?
Pliki pochodzą z płyty dołączonej do książki pana Kardasia, także z ich strony wszystko powinno być w porządku.
Zatem po kolei:
Uruchamiam projekt z avrstudio -> View -> Solution Explorer -> prawym na nazwę projektu -> Add Existing Item -> zaznaczam pliki lcd44780.c oraz lcd44780.h -> zaznaczam jako Add as link
Widzę że pliki są dołączone na końcu listy Solution Explorer
Teraz próbuję skompilować funkcję main, która zwraca następujący komunikat:
LCD/lcd44780.h: No such file or directory
Załączam screena:
Muszę popełniać jakiś błąd przy dołączaniu. Co robię nie tak?
Pozdrawiam!
edit: mam nadzieję że to właściwy dział na takie pytanie?
Mam problem z dodaniem plików nagłówkowych (tak to się chyba nazywa) w avr studio 6. Nie chodzi o fakt że coś w nich nie działa, tylko o to że nie chcą się załączyć. Opiszę kolejne stawianie przeze mnie kroki, czy ktoś mógłby wskazać mi gdzie popełniam błąd?
Pliki pochodzą z płyty dołączonej do książki pana Kardasia, także z ich strony wszystko powinno być w porządku.
Zatem po kolei:
Uruchamiam projekt z avrstudio -> View -> Solution Explorer -> prawym na nazwę projektu -> Add Existing Item -> zaznaczam pliki lcd44780.c oraz lcd44780.h -> zaznaczam jako Add as link
Widzę że pliki są dołączone na końcu listy Solution Explorer
Teraz próbuję skompilować funkcję main, która zwraca następujący komunikat:
LCD/lcd44780.h: No such file or directory
Załączam screena:
Muszę popełniać jakiś błąd przy dołączaniu. Co robię nie tak?
Pozdrawiam!