logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV SHARP LC-46LE540E - Brak obrazu i reakcji na pilota, zasilacz sprawny

renfilt 04 Sie 2015 10:15 5418 3
REKLAMA
  • #1 14897198
    renfilt
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    Witam. Mam problem z TV SHARP AQUOS model lc-46le540e. Po podłączeniu TV do sieci zapala się niebieska dioda, później zero jakiejkolwiek reakcji, czyli nie ma obrazu, podświetlenia itp. Nie reaguje na włącznik na panelu telewizora (zwykłe, krótkie przyciśnięcie) oraz nie reaguje na pilota, jednak gdy dłużej się przytrzyma przycisk power na panelu telewizora to telewizor się wyłączy (zgaśnie lampka). Sprawdzałem napięcia na zasilaczu i wszystkie się zgadzają, także zasilacz jest na 99,9 % sprawny. Przypuszczam że uszkodzeniu uległa logika - może ktoś ma jakieś pomysły jak się zabrać do tego? Na "logice" nic się nie grzeje, jedynie procek jest lekko ciepły ale to raczej normalne.
    Proszę o jakieś konkretne porady, podpowiedzi w jaki sposób się zabrać do tego.

Proszę nie pisać odpowiedzi typu "oddaj do serwisu", "jest na gwarancji?" itp
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 14897290
    buli1
    Poziom 25  
    Ocena: 293
    renfilt napisał:
    Witam. Mam problem z TV SHARP AQUOS model lc-46le540e. Po podłączeniu TV do sieci zapala się niebieska dioda, później zero jakiejkolwiek reakcji, czyli nie ma obrazu, podświetlenia itp. Nie reaguje na włącznik na panelu telewizora (zwykłe, krótkie przyciśnięcie) oraz nie reaguje na pilota, jednak gdy dłużej się przytrzyma przycisk power na panelu telewizora to telewizor się wyłączy (zgaśnie lampka). Sprawdzałem napięcia na zasilaczu i wszystkie się zgadzają, także zasilacz jest na 99,9 % sprawny. Przypuszczam że uszkodzeniu uległa logika - może ktoś ma jakieś pomysły jak się zabrać do tego? Na "logice" nic się nie grzeje, jedynie procek jest lekko ciepły ale to raczej normalne.
    Proszę o jakieś konkretne porady, podpowiedzi w jaki sposób się zabrać do tego.

Proszę nie pisać odpowiedzi typu "oddaj do serwisu", "jest na gwarancji?" itp

Do zaktualizowania soft (oprogramowanie).
    http://www.sharp.pl/cps/rde/xchg/pl/hs.xsl/-/...egoly_produktu.htm?product=LC46LE540E&cat=111
    W zakładce pomoc i materiały do pobrania.
    A jak to zrobić masz opisane w serwisów-ce również jest w linku co podałem.
  • #4 14899410
    renfilt
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    buli1 napisał:
    Do zaktualizowania soft (oprogramowanie).
    http://www.sharp.pl/cps/rde/xchg/pl/hs.xsl/-/...egoly_produktu.htm?product=LC46LE540E&cat=111
    W zakładce pomoc i materiały do pobrania.
    A jak to zrobić masz opisane w serwisów-ce również jest w linku co podałem.

Bardzo dziękuje buli1 - o to chodziło, o podsunięcie pomysłu. Wrzuciłem na pendrive soft, włożyłem do gniazda USB i włączyłem do sieci tv i sam się zaktualizował i TV śmiga. Dla ciebie punkty.

P.S.
    Jak użytkownik mirex "nie wie o czym rozmawiać" to chyba lepiej się w ogóle nie odzywać. No ale zawsze punkciki sobie "nabił" za nic nie wnoszący post...

Temat do zamknięcia.
REKLAMA