Witam,
Zakupiłem telewizor który niestety po dwóch lat odmówił posłuszeństwa.
Model: LC-40LX630E
Objawy:
- na początku były problemy z zacinającym się obrazem a teraz na dobre:
- po włączeniu telewizora na ekranie pojawia się kratownica coś w rodzaju zacinającego się obrazu w przypadku słabego sygnału
- dźwięk po włączeniu zanika po kilku sekundach lub w ogóle nie występuje
- po kilku sekundach od włączenia telewizor przestaje reagować na pilota
Podejrzewam że uszkodzeniu uległa płyta główna, ale nie jestem w 100% tego pewien. Czy koledzy mogli by mi pomóc w diagnozie i czy jest możliwość samemu usunąć ta usterkę czy w grę wchodzi wymiana całej płyty głównej jeśli to jej wina. Ewentualnie gdzie można nabyć płytę i jakie są jej koszty. Dodam że kilka lat pracowałem w serwisie LG ale niestety z płytami do Sharpa nie miałem styczności.
Pozdrawiam
Przemek
Zakupiłem telewizor który niestety po dwóch lat odmówił posłuszeństwa.
Model: LC-40LX630E
Objawy:
- na początku były problemy z zacinającym się obrazem a teraz na dobre:
- po włączeniu telewizora na ekranie pojawia się kratownica coś w rodzaju zacinającego się obrazu w przypadku słabego sygnału
- dźwięk po włączeniu zanika po kilku sekundach lub w ogóle nie występuje
- po kilku sekundach od włączenia telewizor przestaje reagować na pilota
Podejrzewam że uszkodzeniu uległa płyta główna, ale nie jestem w 100% tego pewien. Czy koledzy mogli by mi pomóc w diagnozie i czy jest możliwość samemu usunąć ta usterkę czy w grę wchodzi wymiana całej płyty głównej jeśli to jej wina. Ewentualnie gdzie można nabyć płytę i jakie są jej koszty. Dodam że kilka lat pracowałem w serwisie LG ale niestety z płytami do Sharpa nie miałem styczności.
Pozdrawiam
Przemek