logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV SHARP LC-46LE540E - brak reakcji po aktualizacji oprogramowania i podłączeniu soundbara

konradciok 11 Sie 2015 14:47 2304 4
REKLAMA
  • #1 14913923
    konradciok
    Poziom 2  
    Witam,

wczoraj zaktualizowałem oprogramowanie w Sharpie LC-46LE540E, próbowałem też podłączyć soundbar (pod gniazdo hdmi rca). Efekt jest taki, że telewizor "stanął".

Po podłączeniu do sieci pojawia się niebieska dioda (prawidłowo), ekran nie reaguje, ani na komendy przycisków na telewizorze, ani na pilocie. Jedynie on, off.

Podobny temat był tu:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3070522.html

tam ktoś podpowiedział, żeby spróbować zaktualizować soft z pena. Tylko u mnie chyba nie chce się zaktualizować, bo jest najbardziej aktualny ;/

Co robić
  • REKLAMA
  • #2 14913935
    mailo
    Poziom 27  
    Ocena: 339
    Zanieść TV do naprawy.
  • REKLAMA
  • #3 14913970
    konradciok
    Poziom 2  
    dobra, poradziłem sobie, ściągnąłem inną paczkę z oprogramowaniem, dla zainteresowanych: paczka oprócz pliku z oprogramowaniem powinna zawierać plik boot.zimage,

odłączyłem od sieci, wpiąłem pena, przez jakieś 10 minut dioda zmieniała kolor z niebieskiego na różowy, po czym tv wstał.

Joł.
  • REKLAMA
  • #4 14913987
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1990
    A skąd ściągnąłeś? A jak konkretnie się ono nazywa? A jakie było w tv PRZED twoją ingerencją?
    A może tu dodasz to dobre oprogramowanie wraz z dokładnym opisem? Bo kiedyś tam może zabraknąć, a tu sobie będzie "na wieki".
    A coś o zasadach poprawnej pisowni słyszałeś? Bo nawet gdybyś miał SHIFT popsuty, to i tak się da. O co więc chodzi?
REKLAMA