logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

citroen c4 grand picasso - citroen c4 grand picasso 2,0 hdi 150KM

krzysk81 15 Sie 2015 13:38 2625 6
REKLAMA
  • #1 14922611
    krzysk81
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    witam serdecznie . moje pytanie co to morze być jak zasysa wąż od i tu nie jest to bezpośrednio od intercelularna ale przechodzi przez taki jakby rozdzielacz i to ten po lewej stronie stojąc od przodu auta, czy to coś poważnego?

Dodano po 26 [minuty]:

Nie precyzyjnie opisałem sytuacje jak mi się uda to dodam zdjęcie , ale jak ktoś się domyśla to może podpowie o co chodzi lub zada pytanie to będę wiedział co sprawdzić wiem ze były podobne watki ale nie przy tym silniku a on jest troszkę bardziej zaawansowany technicznie.

Dodano po 23 [minuty]:

ten waż co trzymam ręką to właśnie ten zasysa a ten drugi gruby to idzie od intercelularna
    Załączniki:
    • citroen c4 grand picasso - citroen c4 grand picasso 2,0 hdi 150KM 20150815298.JPG (1.87 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14922742
    krzysk81
    Poziom 9  
    A może tak myślę teraz ma coś wspólnego to ze przy każdym gaszeniu auta buczy coś jakby dojarka może wtedy puszcza to podcienienie z tego węża? proszę pisać , jak ktoś ma podobny problem lub juz coś takiego przerabiał jeżeli to jest w ogóle jakiś problem?
  • REKLAMA
  • #3 14925242
    krzysk81
    Poziom 9  
    Witam. Widzę ze temat nie znany a może w złym miejscu wstawiony proszę podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 14925292
    domex32
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2451
    Jak nic więcej się z autem nie dzieje poza zasysaniem tego węża, można zbagatelizować temat.
  • #5 14925350
    krzysk81
    Poziom 9  
    na razie nic nie zauważyłem żeby się coś więcej działo a to buczenie co pisałem to może być ten waż ? ze puszcza podciśnienie. a na co zwrócić uwagę co by było ważne żeby się zainteresować sprawa? i do czego idzie ten waż?
  • #6 14925360
    domex32
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2451
    Nie.

Podciśnienie upuszcza któryś z zaworków podciśnieniowych.

W większości aut jest to normalny objaw po zgaszeniu auta.
  • REKLAMA
  • #7 15945844
    krzysk81
    Poziom 9  
    Witam serdecznie .
    Nic nie robiłem z tym fantem a auto zostało sprzedane.
    Wiec uważam że temat zamknięty.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z zasysaniem węża w Citroenie C4 Grand Picasso 2.0 HDI 150KM, który przechodzi przez rozdzielacz. Zastanawia się, czy jest to poważny problem, zwłaszcza że po zgaszeniu silnika słychać buczenie, co może sugerować upuszczanie podciśnienia. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że jeśli nie występują inne objawy, to problem można zbagatelizować, a buczenie jest normalnym objawem związanym z zaworkami podciśnieniowymi. Użytkownik kończy dyskusję informując, że auto zostało sprzedane i nie podjął dalszych działań w tej sprawie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA