logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Magnetofon Philips DCC730 - nie odtwarza i nie nagrywa kaset DCC, układ się grzeje

Cinol 02 Cze 2005 20:28 3540 5
REKLAMA
  • #1 1545402
    Cinol
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie!
    Mam następujący problem z magnetofonem cyfrowym Philips DCC730.
    Kasety analogowe-standardowe odtwarza prawidłowo. Sytuacja jest odmienna po włożeniu kasety DCC. Magnetofon widzi ją jako czystą. Nie pokazuje znacznika czasu, jaki powinien odpowiadać odpowiedniemu miejscu na taśmie. Przy przewijaniu od czasu do czasu na ułamek sekundy wyświetla się czas. Czas ten prawdopodobnie jest prawidłowy. Mimo zapewnień, że na taśmie jest coś nagrane magnetofon nic nie odtwarza. Próba nagrywania przebiega prawidłowo. Magnetofon pokazuje prawidłowo upływający czas. Chcąc jednak sprawdzić co się nagrało, okazuje się, że nic się nie nagrało.
    Otworzyłem zatem sprzęt. Wygląda na to, że jest w niezłym stanie. Zauważyłem, że układ scalony znajdujący się na płytce DCC RW - najbliżej głowicy bardzo się grzeje. Poza tym wszystko wydaje się OK.
    Bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki.
    Pozdrawiam wszystkich!
  • REKLAMA
  • #2 3155017
    Jogesh
    Poziom 29  
    Ocena: 683
    I jak? Udało rozwiązac się ten problem? Mam podobny.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 3160523
    Cinol
    Poziom 14  
    Niestety, klient zrezygnował z dalszej naprawy z powodu braku jakichkolwiek części zamiennych.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 3376534
    kloss8
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    mam dcc juz jakis czas i ten uklad przy głowicy grzeje sie cały czas wiec to nie jest ten problem
  • REKLAMA
  • #5 3380682
    Cinol
    Poziom 14  
    Dziękuję bardzo za udział w poście. Ale tak jak już pisałem temat jest nieaktualny, bo klient już dawno zabrał sprzęt.
    Ale mimo wszystko dziękuję bardzo za podpowiedź.
    Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku.
  • #6 5200609
    Phantom69
    Poziom 17  
    Wiem że to archeologia, ale takie obiawy sugerują prawie w 100% zużytą głowicę.... Niestety mam to samo u siebie i nigdzie jej nie mogę dorwać...
REKLAMA