ksawery1999 napisał: kolumny unitra tonsil.
Niby jakie konkretnie?
Michał Farion napisał: może podłączyć 4 kolumny tylko że jedna para musi mieć 4 ohm a druga 8 ohm
Pod jeden wzmacniacz? Jak - pokaż na schemacie połączeń.
Michał Farion napisał: mój kolega korzysta z 2 wzmacniaczy hollywood i jakoś nie narzeka
Wyjątek potwierdzający regułę. Do czasu gdy jeszcze działają - nie narzeka. Będzie, gdy w trakcie imprezy mu się spalą pociągając za sobą kolumny.
Michał Farion napisał: kolumny-estradowe-voice-kraft-600w
Padło pierwszej wody. Nie dość, ze te 600W mają tylko na papierze, to i jakość samych kolumn (dźwięku) odbiega od jakichkolwiek norm.
NieogarnietyDj napisał: Mam duże podwórko, bym wtedy otwierał okno i wystawiał głośnik. Mamy nieraz takie imprezy, na której z braku sprzętu puszczamy muzykę z samochodu.
Aha... Wybacz, ale to chyba nie ten dział. Napisałeś temat w
"Nagłośnienie Estrada", a nie
"Nagłośnienie Podwórko"...
Do takich celów możesz wykorzystać nawet gramofon Bambino (

). Jeśli jednak zależy Ci na jakości i żeby nie wyrzucić pieniędzy na sprzęt jednorazowy - musisz zwiększyć budżet i... własne rozeznanie w temacie nagłośnienia.
Polecam zacząć od tego drugiego - najpierw teoria, a potem pytania.
Dodano po 31 [minuty]: ksawery1999 napisał: Dla przykłady alton 110w, zaje....y dźwięk.
1/ Kolumny domowe spalisz na imprezie. To raz.
2/ Słyszałeś inne? chyba nie, skoro dźwięk z Altonów uważasz za bardzo dobry. (mowa o kolumnach domowych i nie koniecznie polskich). To dwa.
Rada moja jest taka: Nie wychylaj się z podobnym poradami na forum technicznym, a tym bardziej w tym dziale.