logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lekki zestaw DJ-a: kolumny, końcówka, mixer do 9000 zł - co polecacie?

djmes 02 Lis 2006 18:59 3398 8
REKLAMA
  • #1 3180539
    djmes
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Szukam zestawu jak w temacie, Kolumny, końcówka, mixer analogowy, zalezy mi zeby ten zestaw był lekki a konkretnie kolumna zeby dało sie ja samodzielnie nosic. Mam na to 9000zł co proponujecie ???
  • REKLAMA
  • #2 3180782
    hirogen
    Poziom 33  
    Ocena: 57
    9000zł to pszukaj paczek na glosnikach neodymowych np cos z polaudio np pa 155-400 nd (tylko 24 kg i niezly kop ) albo z RCF z serii ART art 315 plastik bardzo lekki 17kg albo wersja aktywna ART 315 A 20 kg do tego koncowka mozna by szuknac czegos pokroju powerD elmuza mikser zaleznie co potrzebujesz od behringera do pioneera tu juz niekt sie wypowiedza dj'e
  • REKLAMA
  • #3 3181099
    djmes
    Poziom 11  
    myslałem o POL AUDIO model 115-500ND tylko nie wiem czy warte sa tych pieniędzy, myslałem równiez o tej końcówce, ale jak zwykle mam troche brak zaufania do polskich konstrukcji. Czy z tych POL AUDIO jest w miare basik czy trzeba je podpierac subbasami. Do Polanowskiego wybieram sie pod koniec przyszłego tygodnia.. posłucham...
  • REKLAMA
  • #5 3183384
    hirogen
    Poziom 33  
    Ocena: 57
    Basu tyle ze bez subow naglosnisz poprawnie sale jakies 100-150 m2 ale nie bedzie cie cofac na wejsciu na sale od basu. Polskie nie znaczy zle
  • REKLAMA
  • #6 3183442
    _eddie_
    Poziom 33  
    Ocena: 107
    Co do miksera to ja polece cos taniego a w miare sensownego berhingera djx700. Wiadome, ze pionierek to to nie jest ale za 700 zl nic w podobnej funcjonalnosci nie kupisz (nowego).
  • #7 3183839
    dj waryjot
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam,
    Słyszałem ze berhingery sie psują :P
    Moim zdaniem jak na początek wystarczył by Ci: reloop rmx-20, kosztuje tylko 500zł (nowy) i ma same dobre recenzje, sam takiego mam i spokojnie mogę polecić.
    pozdrawiam
  • #8 3186568
    DJ PIT
    Poziom 13  
    A wiec co do miksera behringer djx 700 odradzam, to najgorszy model z rodziny behringerów. Ja osobiscie mam DJX 400 i juz ponad 1,5 roku smiga bez zarzutów. ale widze za masz na ten cel konkretna kase. Podstawowe pytanie ile potrzebujesz kanałów, czy potrzebujesz efektor jaką sume na sam mikser chciałbys przeznaczyc. Bo jak dla mobile dj to najlepiej cos do racka. a i z czego grasz z vinyli czy z cd?? i czy masz juz jakies odtwarzacze lub gramki (w zaleznosci z czego jedziesz) odpowiesz na te pytania to spróbuje cos dobrac pod Twoje wymagania:) a co do koncówy to ja osobiscie używam Reloop RPA1400 i nie narzekam. Gra przyzwoicie imprezy do 150 osób wystarcza ale widze ze mierzysz w dobre kolumny to proponowałbym jakies używane ads :) pozdro
  • #9 3186803
    djmes
    Poziom 11  
    Byłem u Polanowskiego wczoraj. Słuchałem tego zestawu dla DJ-a (dj1600) czy jakoś tak, gra nieźle i basik z tego idzie nizły zresztą sub ma 1kW mocy. Ogolnie rzecz ujmując bardzo fajny zestaw ale tylko dla DJ-a na imprezy do 100-150 osób. Z końcówka 3-kanałoa ten zestaw kosztuje równo 10.000zł

Słuchałem również tych kolumn na neodymowch głośnikach grają głośno bardzo wyrażnie wysokie tony ale basu z nich nie wiele, nawet jak podbije się je na mixerze. Dziś słuchałem JBL MP 415 które brzmią troche cieplej jakis ten środek jest inny, bas juz lepszy szczegolnie jak go sie troche podkeci :)

Cały czas po głowie chodzi mi model JBL MRX 515 http://www.musicstore.com.pl/?strona=oferta&akcja=show_one&grupa=04&id=6448
    Te podobaja mi sie bardzo i waga idealna jak dla mnie ale jeszcze nikt nic o nich nie powiedział. Ciekawy jestem jak brzmią

Końcówka mocy to najprędzej bedzie CREST AUDIO CC 1800 - wydaje sie byc dobrym wyborem.

Ktoś ma jeszcze jakieś sugstie ?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy lekkiego zestawu DJ-skiego mieszczącego się w budżecie do 9000 zł, obejmującego kolumny, końcówkę mocy oraz analogowy mikser. Proponowane kolumny to modele z głośnikami neodymowymi, takie jak Polaudio PA 155-400 ND (24 kg) oraz RCF ART 315 (17 kg) lub aktywna wersja ART 315 A (20 kg), które cechują się lekkością i dobrą jakością dźwięku. W kwestii końcówek mocy sugerowano m.in. PowerD, Reloop RPA1400 oraz Crest Audio CC 1800, przy czym zestaw Polaudio DJ1600 z końcówką 3-kanałową kosztuje około 10 000 zł i jest odpowiedni na imprezy do 100-150 osób. Miksery analogowe rekomendowane to Behringer DJX700 (choć budzi kontrowersje co do trwałości) oraz Reloop RMX-20, a także Behringer DJX400 jako bardziej niezawodna alternatywa. W kwestii basu kolumny Polaudio oferują go w ograniczonym zakresie bez subwoofera, natomiast JBL MP 415 i JBL MRX 515 charakteryzują się cieplejszym brzmieniem i lepszym basem przy zachowaniu niskiej wagi. Ostateczny wybór zależy od wymagań dotyczących mocy, wagi i jakości dźwięku, a także preferencji co do marki i modelu sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA