logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS DC922 - Radio wyświetla MUTE, brak reakcji na przyciski, wsad 24C04?

pawelszo1 02 Cze 2005 23:25 1340 6
REKLAMA
  • #1 1545986
    pawelszo1
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam takie radio jak w temacie i na wyswietlaczu jak go podłonczę wyswietla MUTE i na zadne przycisków nieraguje. Na pamęci eeprom widać że ktos się do niej dobierał Macie moze wsad na taka pamiec 24C04??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1546023
    JM Elektronik
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    Nie znam tego modelu ale mysle ze jedna z mozliwosci jest wyjscie na telefon ktore moze byc przypadkowo zwarte do masy.
  • REKLAMA
  • #3 1547586
    pawelszo1
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Z kablami wszystko jest ok.A radio dalej tosamo:(Mysle ze to wina tej pamieci ale niemam wsadu.pomocy ma ktos taki wsad
  • #4 4054750
    El Ninio
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Podpinam się do prośby o dump eepromu 24C04. Mam problem, że nie działa sama regulacja głośności mimo sprawnych mikrostyków. Na innym dumpie blokują się wszystkie przyciski. Stąd prośba o dobry dump pamięci. Może być z DC902. Ja nie posiadam niestety w swoich zbiorach dobrego.
    Niestety te radia widzę lubią "krzaczyć" pamięć :(
  • REKLAMA
  • #5 4062061
    ikar55
    Spec od car audio
    Ocena: 340
    El Nino czy myślisz,że DC922 i 902 to,to samo?
  • REKLAMA
  • #6 4064344
    El Ninio
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Tak myślę, gdyż wsady pamięci pasowały mi między tymi radiami a okazuje się, że brak regulacji głośności w tym przypadku nie jest niestety spowodowany złą zawartością eepromu.
    Zresztą na płycie głównej radia dc902 nadrukowano napis dc922 series.
  • #7 4064593
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    A program procesora , konfiguracja , scalaki....

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio PHILIPS DC922 po podłączeniu wyświetla komunikat MUTE i nie reaguje na przyciski. Podejrzenie padło na uszkodzenie pamięci EEPROM typu 24C04, która była wcześniej modyfikowana. Użytkownicy proszą o udostępnienie poprawnego wsadu (dumpu) do tej pamięci, gdyż brak prawidłowego obrazu powoduje blokadę przycisków i problemy z regulacją głośności. Dyskusja wskazuje, że modele DC922 i DC902 mają kompatybilne wsady EEPROM, a na płycie DC902 znajduje się nadruk „dc922 series”, co sugeruje bliskie powiązanie tych modeli. Jednakże problem z regulacją głośności może nie wynikać wyłącznie z uszkodzenia pamięci, a także z konfiguracji procesora lub innych elementów układu. Jeden z uczestników zasugerował sprawdzenie wyjścia na telefon, które mogłoby być przypadkowo zwarte do masy, jednak ten trop został wykluczony.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA