logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja zaworu odpowietrzenia skrzyni korbowej w silniku 1,3 NZ Golf II 1991

yoland 03 Cze 2005 02:19 2778 2
REKLAMA
  • #1 1546361
    yoland
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie-mam takie pytanie-podczas następujących zabiegów w silniku 1,3 NZ VW GOLF II z 91 roku:
    regulacji biegu jałowego,
    podczas ustawiania zapłonu,
    podczas regulacji składu mieszanki - zaleca się w silniku 1,3 NZ aby przed powyższymi zabiegami-cytuję z książki napraw-„z górnej części zaworu regulacyjnego odłączyć przewód odpowietrzenia skrzyni korbowej i odpowiednio zamknąć koniec tegoż przewodu”.
    W tym miejscu moje pytanie-gdzie jest ów zawór i który to przewód? Czy chodzi tu o przewód, wychodzący z pokrywy zaworów-ale ten nie wchodzi do żadnego zaworu tylko jest częścią (jedną odnogą)trójnika odmy. Czy też może chodzi o przewód gumowy w kształcie kolanka-wchodzący do grubego rękawa gumowego łączącego filtr powietrza z przepustnicą? W tym miejscu rzeczywiście znajduje się plastikowy zawór-ale nie wiem czy właśnie o niego chodzi. Bardzo proszę o pomoc w odgadnięciu tej zagadki-pozdrawiam i dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 1547881
    rudiszubert
    Poziom 19  
    Ocena: 221
    Jest to przewód w którym jest włożone taka druciana szczoteczka jaką mają kominiarze tylko mniejsza Poważnie
  • #3 1548746
    cobraa
    Poziom 27  
    Ocena: 290
    Tak jak pisal wczeniej ale i tak ta ksiazka bzdury podaje wlasnie sie nie odlancza sie gdyz np ustawisz obroty na odlaczonym bedziesz miec np 850 obr/min a gdy sobie podlaczys spowrotem to przy starszym silniku zakloci co prace i obroty zejda roche w dol i zaplon automatycznie sie zmieni w zwiazku z obrotami . Ksiazki nie podaja zawsze to co powinno byc czesto pisza bzdury. Ustawiaj na podlaczonym i zalozonej obudowie filtra powietrza.
REKLAMA