Nie wiem po co link do stronki gdzie opisują jak założyć radiatory na pamięci... Prostszej rzeczy chyba nie ma. Robisz tak.
1. Mierzysz jakie rozmiary mają kostki pamięci
2. Kupujesz jakiś stary radiator np. z chipsetu (im żeberka są gęściej poupychane i im wyższe tym lepiej)
3. Tniesz radiator na odpowiednie wymiary, najlepiej żeby z każdej strony wystawał o ~1mm za kość pamięci
4. Kupujesz paste termoprzewodzącą z klejem i przyklejasz radiator do pamięci, pamiętając aby warstwa kleju nie była za duża, ponieważ zmniejszysz przez to skuteczność chłodzenia. Nie musi być to koniecznie specjalna pasta z klejem, może być np. obustronna taśma miedziana z "klejem"
A jak nie będzie Ci się chciało szukać radiatora i następnie go ciąć, to kup komplet 8 badziewnych radiatorów za 30zł
Ja też nie mam za dobrej konfiguracji: MSI K7T Turbo 2, AMD Athlon XP 2200+, 2x128MB SDR, Gainward GeForce 4MX 440 64MB DDR
Standardowo karta z chłodzeniem pasywnym, dołożyłem wentyl 45x45mm i karte kręce ze standardowych 270/400 GPU/RAM na 310/444 i komputer jest stabilny.
Z tego co widziałem na necie, to zadbano o chłodzenie karty i na twoim miejscu nic tam bym nie grzebał.