logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ferroli Domicondens HE26C – błąd F37, jak samodzielnie podnieść ciśnienie wody?

gerrond 05 Wrz 2015 16:29 16449 4
REKLAMA
  • #1 14973123
    gerrond
    Poziom 10  
    Ferroli Domicondens HE26C – błąd F37, jak samodzielnie podnieść ciśnienie wody?

cześć. Problem jest następujący. Dziś gdy włączyłem kronik z ciepłą wodą okazalo się ze nie ma cieplej a bojler nie pracuje. Po wstępnej analizie zobaczylem ze cisnienie strasznie spadlo blehh spadlo do zera barow. Czy ktoś wie jak mogę sam zwiększyć cisnienie ? Mode to ferroli domicondens he26 c a błąd na wyświetlaczu to f37.
  • REKLAMA
  • #2 14975106
    piracik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1971
    Za tym manometrem powinna być taka niebieska rączka, którą trzeba przesunąć w lewo lub w prawo. Nie pamiętam już, w którą stronę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16455610
    Wroclawianka_11111
    Poziom 2  
    Ocena: 14
    Mam ten sam problem - proszę o pomoc..., wskazówki, co zrobić... Piec nie działa:(
    Z góry dziękuję.
  • #5 16471431
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Witam

Jak nie ma ciśnienia w instalacji np. wężownicy do zbiornika lub w instancji grzewczej "kaloryfery to nie będzie działać musi być więcej niż 0. Pierw trzeba poczytać i zapoznać się z budową pieca "Po czytaj jak najwięcej" jakie może być dopuszczalne ciśnienie robocze bierz tez pod uwagę pompy i całą instancję tez mogą być podłączone do instancji, a one tez maja określone Cisnienie robocze. Przeważnie jest tak instalacja ułożona, że można uzupełniać(dolewać) do instancji zimną wodą z instacji zewnętrznej , TYLKO pomiataj, ze instacja zew. ma 3 bary, a Piec i cała instancją pracuje do (1Bar) do max 1.5Bar (bezpiecznik na instalacji grzewczej).
REKLAMA