logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka Samsung CLX-3175FN - drukuje kilka razy to samo, pusta strona separacji

a_jablon 10 Wrz 2015 21:13 1290 1
REKLAMA
  • #1 14986786
    a_jablon
    Poziom 35  
    Ocena: 834
    Dziś przy próbie wydrukowania kliku faktur drukarka SAMSUNG CLX-3175FN zaczęła drukować po kilka razy tą samą stronę, pomiędzy wydrukami wyrzucając po jednej pustej kartce. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Dopiero co czyściłem sorter i rolkę pobierania papieru - bo obstawiałem, że może pobiera za dużo kartek, ale nic to nie dało!

Na sieci nic mądrego nie znalazłem, dlatego proszę o pomoc tutaj - gdzie szukać przyczyny?
  • REKLAMA
  • #2 14994865
    a_jablon
    Poziom 35  
    Ocena: 834
    Problemem okazał się SORTER i pobieranie po kilka kartek. Drukarka, gdy napotykała na błąd, zaczynała zadanie od początku.

Po wymianie sortera na zakupiony z "aledrogo" problem zniknął!

UWAGA na rolki pobierania z allegro! Chciałem wymienić od razu rolkę, aby nie grzebać dwa razy, i okazało się że zakupiona rolka w trakcie wydruku "podbierała" kolejną stronę powodując komunikat o zacięciu papieru. Powrót do ORYGINALNEJ ROLKI rozwiązał ten problem!
REKLAMA