Witam,
szukam aparatu za ok 1200 zł, dodam ze jestem całkowitym amatorem i z robieniem zdjęć nie mam nic wspólnego
zależy mi tylko pamiątce w postaci dobrej jakości zdjęć i filmów (oczywiście full hd z mozliwie jak najwieksza liczba klatek/s). Ważny jest też kąt widzenia. Bardzo bym się ucieszył gdybyście na jakiś "chłopski" rozum wytłumaczyli co wyróżnia dany model, bądź na co zwrócić uwagę. A korzystając z tematu chciałbym się dowiedzieć czegoś o różnicy miedzy aparatami kompaktowymi "małymi" a tymi które wyglądają jak lustrzanka, czy po za zoomem różnią się czymś jeszcze? Które są lepsze?
Był był również wdzięczny za radę czy ma sens kupować taki aparat jeśli się nie ma w planach go wykorzystać profesjonalnie, tylko do zdjęć z ewentualnych wycieczek czy imprez rodzinnych. Może jakiś o połowę tańczy model by mi w zupełności wystarczył? Dodam że zapewne w większości przypadków o ile nie w wszystkich będę korzystał z Automatu (ustawień)
oraz uważam że chyba lepiej postawić na większy zoom. Nie ukrywam że podoba mi się kręcenie obiektywem tak jak w lustrzankach w celu ustawienia ostrości bądź przybliżenia :d
PS: czytając inne tematy widziałem, że polecany był canon g16:
Link
szukam aparatu za ok 1200 zł, dodam ze jestem całkowitym amatorem i z robieniem zdjęć nie mam nic wspólnego
Był był również wdzięczny za radę czy ma sens kupować taki aparat jeśli się nie ma w planach go wykorzystać profesjonalnie, tylko do zdjęć z ewentualnych wycieczek czy imprez rodzinnych. Może jakiś o połowę tańczy model by mi w zupełności wystarczył? Dodam że zapewne w większości przypadków o ile nie w wszystkich będę korzystał z Automatu (ustawień)
PS: czytając inne tematy widziałem, że polecany był canon g16:
Link