logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra - Centralny zamek działa tylko przy włączonym zapłonie, co robić?

Pędziwiatr... 18 Lut 2006 10:41 3892 5
REKLAMA
  • #1 2317285
    Pędziwiatr...
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam dziwny problem.Centralny zamek działa od pewnego czasu tylko przy przekręconym kluczyku,podczas wylanczania zaplonu wszystkie zamki się automatycznie zamykają.Prosze o jakąś rade bo staje się to już męczące.Dzięki z góry.
  • REKLAMA
  • #2 2317400
    woooojtek
    Poziom 19  
    Ocena: 104
    Fajnie! To jest A1 czy A2? Sprawdź bezpieczniki i masy. To wygląda jakby coś robiło obejście przez inny obwód. Sprawdź zasilanie przy sterowniku zamka. Powinien być stały plus i plus po zapłonie. No i dobra masa.
  • REKLAMA
  • #3 2318378
    Pędziwiatr...
    Poziom 10  
    Jest to astra jedynka.Dzięki, jak coś więcej ktos wie naten temat to prosze o podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 2322583
    polo
    Poziom 15  
    Ocena: 34
    sprawdż centralke w prawym przednim słupku w nogach pasażera
  • REKLAMA
  • #5 2322659
    track
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Jeśli siłowniki masz we wszystkich drzwiach to sprawdz przewody dochodzące do drzwi.W gumach od progów bardzo często przerywają się przewody i robią zwarcia i centralka robi wtedy różne psikusy.To jest taka przypadłość w astrze.Przewody robią się b.sztywne i rwą się często.
  • #6 2322719
    Pędziwiatr...
    Poziom 10  
    Zastanawie mnie jeszcze jedno,gdy pozostawie kluczyk w stacyjce zamek potrafi się sam zamknąć,a pochwili otworzyć,dodam że dzieje się tak gdy niewystępują żadne np.drgania które mogły by też takie coś spowodować.Momentami głupieje od czego mam zacząć,dziś przez większość dnia korzystałem z auta,często zamykając,otwierając.Działa bez sprawiana jakichkolwiek problemów :D Czyzby coś z sterowaniem tego wszystkiego się działo?
REKLAMA