logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wypalenie ekranu w plazmie Panasonic - czy możliwa jest trwała naprawa?

ik55 29 Wrz 2015 20:39 1464 2
REKLAMA
  • #1 15030500
    ik55
    Poziom 2  
    Witam
    Od m-cy walczę z Panasonic Polska o wymianę plazmy , jeden z ostatnich modeli, po szczątkowym wypaleniu w postaci części paska TVN 24. Uważają że to moja wina bo nie powinienem oglądać kanałów z logo. Wmawiają mi stopklatkę , ale to bzdura. Zaproponowali mi co prawda z czasem wymianę panelu, do której chyba nie doszło bo po 3 tygodniach czystego obrazu wypalenie wróciło w tym samym miejscu i ten sam znak. Oczywiście zapewniają o wymianie, ale w nią wątpię. I tu pytanie czy jest możliwa taka naprawa która na jakiś czas ukryje wypalenie. Zakładam sprawę w sądzie i chciałbym mieć jakieś pojęcie w temacie.
  • REKLAMA
  • #2 15031734
    perlon
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Można znormalizować "wypalenie" przez puszczenie śniegu na ekran przez odpowiednio długi czas. Wtedy duchy nieco znikają. W domowych warunkach chyba się tego nie da bo przy braku sygnału ekran zdaje się jest czarny. Ale jak masz generator obrazu to możesz się pobawić. Jak się ogląda wyłącznie TVN to pasek z czasem wróci. Zawsze wraca ;-)
  • #3 16641851
    ik55
    Poziom 2  
    niestety wygrali . po roku odpuściłem.....
REKLAMA