logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Junkers ZWE 24 2KP - świeczka gaśnie po puszczeniu guzika, co może być przyczyną?

Sławek R 03 Paź 2015 22:46 1377 5
REKLAMA
  • #1 15040539
    Sławek R
    Poziom 10  
    mam pytanie, przy próbie zapalenia pieca świeczka się pali, natomiast gdy puszcze guzik świeczka gaśnie, prawidłowo powinno to wyglądać tak że po przytrzymaniu guzika około 30 sekund świeczka powinna się palić, a ona niestety gaśnie nawet gdybym trzymał 5 minut .
    Coś w nim padło napiszcie mi co piec mam 18 lat to jest piec dwu funkcyjny
    typ pieca ZWE 24 2KP 23 55892
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15041086
    mitsurugi
    Poziom 25  
    Ocena: 222
    Prawdopodobnie masz zanieczyszczoną termoparę.
    Jeżeli zdejmiesz obudowę to przy palniku, obok świeczki powinny być dwa pręciki. Weź papier ścierny drobnoziarnisty np. 100 lub więcej i wyczyść te pręciki aby się świeciły jak psu nos na wiosnę.
  • REKLAMA
  • #3 15041307
    Sławek R
    Poziom 10  
    sprawdzę to i wyczyszczę ale w poniedziałek.
    Jeśli to nie pomorze to co ? do wymiany termo para , powiedz mi kolego czy to dużo roboty
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15041717
    mitsurugi
    Poziom 25  
    Ocena: 222
    Jeżeli to nie pomoże to może być przyczyna uszkodzonego zespołu gazowego. Raczej wówczas nie obędzie się bez serwisu, gdyż nigdzie nie kupisz części zamiennych, tylko autoryzowani serwisanci mogą je zakupić.
  • REKLAMA
  • #6 15042975
    Sławek R
    Poziom 10  
    panowie nie doczekałem do poniedziałku ponieważ moje dziewczyny nie dawały mi spokoju , zabrałem z sobą papier ścierny i do dzieła nie uwierzycie zadziałało. świeczka świec,i mam nadzieje że wytrzyma na następne osiemnaście lat . Nie jestem laikiem mimo wszystko taki piec nie jest dla mnie czymś nie do przyjęcia , jestem w stanie rozebrać i złożyć go ale nigdy nie wpadłbym na to aby przeczyścić słupek,piece nie moja branża , dlatego wielkie ukłony dla was wszystkich piec działa i oto chodziło dla was zdrowia i wszystkiego najlepszego.
REKLAMA