logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ozas minimag 241 - OZAS Minimag 241 - czy warto kupić, prośba o opinie?

michal__b1 06 Paź 2015 09:26 4446 1
REKLAMA
  • #1 15045844
    michal__b1
    Poziom 8  
    Witam wszystkich,
    Poszukuję migomatu do domowego warsztatu. Mam okazję kupić OZAS Minimag 241. Nie mam doświadczenia z tego typu urządzeniami (puki co amatorsko spawałem tylko spawarka łukową). Maksymalna grubość stali jaką spawam to 6mm chociaż zazwyczaj jest to cienka blacha 2-3mm. Chciałbym Was zapytać czy mieliście styczność z tym modelem OZASa i jakie są Wasze doświadczenia? Czy warto ten sprzęt kupić? Jaka jest Waszym zdaniem dobra cena za taki sprzęt? Mam okazję kupić go za 2200zł bez butli (model bez wyświetlacza cyfrowego i synergii) i zastanawiam się czy warto. Będę wdzięczny za opinie.

Dziękuję wszystkim i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16933532
    Dawidkiem
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Witaj.
    Ja posiadam OZAS 360 i 361 jedno od drugiego różni się wielkością i paroma częściami ale parametry w sumie są te same.
    Ozas 240 mieliśmy na warsztacie ale używaliśmy go również przy spawaniu różnych konstrukcji, taki sprzęt do 240 amper w zupełności wystarczy do prac domowych hobbistycznych czy lekkiego pobawienia sie w spawaniu konstrukcji, co prawda
    przy 240 ma gorszą sprawność od 360, ale nie oszukujmy się, mało co się spawa w domu na prądzie większym niż 180.

Wady i zalety
    Zalety - gabaryt, cena, sprawność.
    Wady - styczniki siadają (170zł) diody zabezpieczające sprawdzać czy wszystkie fazy są, jednorolkowy posów może irytować czasami.

Cena od 2400-3000 zł w zależności od stanu, bez butli oczywiście.
REKLAMA