Witam mam pytanko czy da rade odzyskac po nr vin mechaniczny kod klucza (potrzebny do zakodowania nowego cima)
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamTrawik napisał:Witam mam pytanko czy da rade odzyskac po nr vin mechaniczny kod klucza (potrzebny do zakodowania nowego cima)
Bałdyzer napisał:A jeszcze o jedno zapytam , bo jest taka możliwość, że bateria mi się kończy w kluczyku gdyż już 2 razy zdarzyło się przy zapalaniu , że wyświetliła mi się kłódka i rozrusznik nie ruszył. Jeśli zmienię baterię to czy do aktywacji kluczyka potrzeba kodu PIN immobilaizera ?
oktawian89 napisał:Opcom bez problemu poda mechaniczny kod kluczyka.
Wystarczy przekrecic stacyjke.
SQ9MEM napisał:Tech-2 odczytuje mechaniczny kod klucza. Podjedź do kogoś kto ma i po problemie.
Bałdyzer napisał:Zastanawiam się, czemu bateria nie ma znaczenia dla immo ? Załóżmy , że bateria jest całkiem rozładowana to w jaki sposób transporder/chip z kluczyku łączy się bezprzewodowo z samochodem ?
Bałdyzer napisał:No ale chyba do wytworzenia tego pola magn. cewka potrzebuje prądu ? Jeśli bateria całkiem padnie to nie połączy się bezprzewodowo.
robokop napisał:Poczytaj jak działa np. RFID. Bateria ma znaczenie tylko dla pilota.