logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica AWB510L - pralka przerywa pranie, alarm nieprawidłowy odpływ wody

piobla91 19 Paź 2015 18:09 2196 3
REKLAMA
  • #1 15080246
    piobla91
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam problem z nową pralką Amica AWB510L. Pralka już przy drugim praniu przerwała program i wyświetliła alarm "nieprawidłowy odpływ wody" (diody GOTOWA oraz START/PAUZA migają). Pranie jest mokre, ale po wyłączeniu pralki i ponownym uruchomieniu programu "wirowanie" pralka normalnie odwirowuje i wypuszcza wodę.

Instrukcja obsługi sugeruje sprawdzenie filtra i pompy odpływu wody. O ile poradziłem sobie z filtrem, który jest łatwo dostępny to nie mam pomysłu jak dostać się do pompy.

Dodam, że sytuacja powtarza się na wszystkich programach.

Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20157788
    PralkaAmicaMiga
    Poziom 1  
    Dzień dobry. Teraz mam dokładnie to samo. Filtr czysty, dalej miga. Dodatkowo po zamknięciu drzwiczek i wybraniu programu na pokrętle, startuje sama bez przycisku start/pauza.
    Nie pobiera wody, nie wiruje zawartości. Pobuczy, nic nie działa i znowu miga.
    Jest po gwarancji.
    Jakiś pomysł jak przywrócić jej normalny start programów? Na każdym uruchamia się sama bez przycisku start/pauza.
    Z góry dziękuję za informację!
  • #4 20157844
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3739
    Jeżeli chodzi o start pralki bez użycia przycisku to niestety problem będzie leżał po stronie modułu sterującego i prawdopodobnie do wymiany mikrostyk.
    Jeżeli chodzi o brak dźwięk "buczenia" i brak wirowania to po prostu pompa odpływowa do wymiany.
REKLAMA