logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HUD na szybę motocyklu Harley Davidson - jak podłączyć i wyświetlić dane?

ziko234 22 Paź 2015 14:43 594 0
REKLAMA
  • #1 15087565
    ziko234
    Poziom 17  
    Ocena: 102
    Witajcie,

Miałem okazję używać chińskiego HUD z komunikacją przed OBD2 i całkiem mi się to spodobało.
    Zastanawia mnie to czy była by możliwość zamontowania tego do motocyklu - np. Harleya Davidsona.
    Chodzi najbardziej o pokazanie prędkości (może być z GPS) i obrotów silnika. Wszystko jest możliwe do podglądu przez interfejs np. Diag4 - bike, więc i chyba jest możliwość zobrazowania tego na innym urządzeniu...

Złącze diagnostyczne nowsze ma 4 piny a starsze 3 piny.
    -power
    -GND
    - serial data
    - i w nowszej wersji "flash pin". Służy to tylko do tego, że można podłączyć diodę i wymiga błąd.
    HUD na szybę motocyklu Harley Davidson - jak podłączyć i wyświetlić dane? HUD na szybę motocyklu Harley Davidson - jak podłączyć i wyświetlić dane?

I tu rodzi się moje pytanie, czy jest jakaś możliwość w motocyklu, aby zobrazować np. obroty silnika na urządzeniu, które jest przystosowane do odczytu z OBD2? Czy spotkaliście się z jakimiś projektami DIY lub znacie sposób podłączenia tego?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
REKLAMA