Witam,
Problem mam następujący: poskładałem komputer wszystko chodzi elegancko poza jedną sprawą, przerwania systemowe obciążają procesor do 70-80%
Sterowniki aktualne, BIOS aktualny...
Zabrakło mi już pomysłów, a na forach nic pomocnego nie znalazłem...
W innych miejscach proponowano: defragmentacje, aktualizacje, itp...
Jestem na Windowsie 10 64bit po aktualizacji 10586.3.
Sprzęt który posiadam to:
Intel i5 4440 3.1 GHz
Asus Z97-P
Kingstone 2x4GB DDR3 1600
Samsung SSD 120GB 850 Pro (System)
WD 1TB Blue
Asus Essence STX II
OCZ ModXStream Pro 600W
Chłodzenie procesora: Aerocool, ale nie pamiętam modelu w każdym bądź razie Tower pasta Arctic MX4
Asus GT730 1GB 64bit
Asus USB BT-400 (jeśli to ma znaczenie)
Obudowa Aerocool PGS VS-92 (ma znaczenie?)
Jedyne co jest skuteczne to wybranie opcji „Uśpij” -choćby na sekundę- wtedy zużycie procesora podczas obserwowania pulpitu waha się między 0-2% i wszystko jest OK, mogę komputer uruchamiać ponownie i wszystko działa super...
Jednak po odcięciu zasilania użycie procesora (przerwania systemowe) wraca na wysoki poziom.
Komputer jest zabezpieczony hasłem więc opcje zasilania pojawiają się przed właściwym wejściem do systemu i jeśli tu wybiorę opcję „Uśpij” też wszystko jest OK...
Wolałbym jednak, by komputer działał bez takich kombinacji...
Tak przy okazji, drugi mniejszy problem: przy pierwszej instalacji systemu, ładowanie systemu ruszało zaraz na początku -na ekranie Asusa z wejściem do BIOSu, teraz ( po trzeciej instalacji (drugą przemilczę)) ekran mignie, nadal jest napis Asus, ale to jednak sekunda -wiem chore, ale jednak irytuje, wie ktoś czemu tak jest?
Problem mam następujący: poskładałem komputer wszystko chodzi elegancko poza jedną sprawą, przerwania systemowe obciążają procesor do 70-80%
Sterowniki aktualne, BIOS aktualny...
Zabrakło mi już pomysłów, a na forach nic pomocnego nie znalazłem...
W innych miejscach proponowano: defragmentacje, aktualizacje, itp...
Jestem na Windowsie 10 64bit po aktualizacji 10586.3.
Sprzęt który posiadam to:
Intel i5 4440 3.1 GHz
Asus Z97-P
Kingstone 2x4GB DDR3 1600
Samsung SSD 120GB 850 Pro (System)
WD 1TB Blue
Asus Essence STX II
OCZ ModXStream Pro 600W
Chłodzenie procesora: Aerocool, ale nie pamiętam modelu w każdym bądź razie Tower pasta Arctic MX4
Asus GT730 1GB 64bit
Asus USB BT-400 (jeśli to ma znaczenie)
Obudowa Aerocool PGS VS-92 (ma znaczenie?)
Jedyne co jest skuteczne to wybranie opcji „Uśpij” -choćby na sekundę- wtedy zużycie procesora podczas obserwowania pulpitu waha się między 0-2% i wszystko jest OK, mogę komputer uruchamiać ponownie i wszystko działa super...
Jednak po odcięciu zasilania użycie procesora (przerwania systemowe) wraca na wysoki poziom.
Komputer jest zabezpieczony hasłem więc opcje zasilania pojawiają się przed właściwym wejściem do systemu i jeśli tu wybiorę opcję „Uśpij” też wszystko jest OK...
Wolałbym jednak, by komputer działał bez takich kombinacji...
Tak przy okazji, drugi mniejszy problem: przy pierwszej instalacji systemu, ładowanie systemu ruszało zaraz na początku -na ekranie Asusa z wejściem do BIOSu, teraz ( po trzeciej instalacji (drugą przemilczę)) ekran mignie, nadal jest napis Asus, ale to jednak sekunda -wiem chore, ale jednak irytuje, wie ktoś czemu tak jest?