logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cztery bramy, pilot wygodny w użyciu dla motocyklisty

Viayo 28 Lis 2015 20:45 1779 7
REKLAMA
  • #1 15193147
    Viayo
    Poziom 8  
    Witam wszystkich,

Mam takie male zapytanie , otoz czy istnieje gdzies na rynku pilot lub modul sam, nadajacy sygnal nonstop ?
    Przeprowadzilem sie i musze sforsowac 4 szlabany / bramy. Jezdze na motocyklu wiec naciskanie w rekawicach guziczkow jest lekko niekomfortowe i uciazliwe. Daltego wpadlem na pomysl podloczenia modulu jakiegos pod zasilanie motocykla. Mysle ze bateria nie padnie za szybko :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15193318
    Viayo
    Poziom 8  
    Dobry pomysl. Ale nadal nie mam jeszcze nadajnika :)
  • #4 15193323
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2484
    Viayo napisał:
    Dobry pomysl. Ale nadal nie mam jeszcze nadajnika :)

Ma kolega bramy ale pilota jeszcze nie?
  • REKLAMA
  • #5 15193331
    Viayo
    Poziom 8  
    Taka mala lezka posklejana
    Tylko problem polega na tym jeszcze , ze sa 4 bramy , kazda z nich na innym sygnale
  • REKLAMA
  • #6 15193361
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1399
    Viayo napisał:
    problem polega na tym jeszcze , ze sa 4 bramy

Gdzie to mieszkasz , w jakimś forcie ? Na ogrodzonych osiedlach jest tylko brama wjazdowa i garażowa . A gdzie 2 pozostałe ?
    Zrób se 1 pilota z 4-ma dużymi guzikami :D
  • Pomocny post
    #8 15201465
    bartek_p
    Poziom 31  
    Ocena: 195
    Firma Proxima produkuje piloty sterowane dowolnym impulsem, długie, stop, czy cokolwiek innego. Spokojnie można do lampy wsadzić, czy pod fotel.
    Działają z większością automatyki na rynku, nie pamiętam tylko czy są 2 czy 4 kanałowe.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje rozwiązania umożliwiającego wygodne otwieranie czterech bram przy użyciu motocykla, z uwagi na niewygodę w obsłudze tradycyjnych pilotów w rękawicach. Proponowane rozwiązania obejmują wykorzystanie przekaźnika sterowanego światłem stopu do wyzwalania pilota oraz pilotów, takich jak Blink od DTM, który można podłączyć do świateł drogowych. Inna sugestia dotyczy pilotów produkowanych przez firmę Proxima, które mogą być sterowane dowolnym impulsem i są kompatybilne z większością systemów automatyki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA