logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell Inspiron 17R - Poziomy "brudny" pasek na ekranie

BatSk8 29 Lis 2015 11:28 843 3
REKLAMA
  • #1 15194235
    BatSk8
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam!

Dość regularnie czyściłem mojego Della, jednak jakiś czas byłem w trasie, biegu i nie było na to czasu (ok. 2 miesięcy).
    Po wyczyszczeniu go po takim czasie okazało się, że na ekranie na środku pozostał poziomy pasek, wygląda jakby odciśnięty w jakiś dziwny sposób od linii klawiatury (jak to możliwe w ogóle?).
    Wygląda jakby był "brudny" pod światłem.

Próbowałem to wyczyścić najpierw wodą, potem wodą z płynem, potem nawet Cilitem Bang do ekranów, cały czas "polerka" szmatką z mikrofibrą i nawet nie drgnął.
    Cały ekran czysty tylko nie ten kawałek.

Na laptopa nigdy nic się nie wylało, nigdy nie był używany w dzikich warunkach, na ekranie zawsze pojawiał się tylko kurz.
    Nie zakładałbym tego tematu, gdybym nie próbował wszystkich wg mnie bezpiecznych środków do usunięcia tego. Nic nie daje rady. Powierzchnia tego paska jest bardziej matowa i nie wygląda to na rysę.

Czym to może być spowodowane?
    Ma ktoś pomysł jak to usunąć?
    Czy w razie czego podlega do gwarancji Dell, skoro laptop jest jeszcze na gwarancji?
  • REKLAMA
  • #2 15194282
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2775
    Odciśnięta klawiatura. Normalka w niektórych laptopach. Nie da się tego usunąć. Gwarancja raczej tego nie obejmuje.
  • REKLAMA
  • #3 15197143
    BatSk8
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Tyle to na razie się domyśliłem :-D
    Skoro to "normalka" to gwarancja powinna to obejmować, w końcu to nie moja wina, a instrukcja nie zalecała trzymania gąbki między klawiaturą i ekranem przy zamykaniu laptopa.

Ten sprzęt działa świetnie, wszystko mam tu skonfigurowane do pracy, nigdy nic się nie stało, a tu takie coś.

Co to w ogóle jest? Przez to odciśnięcie to jest jakby "rysa"? Albo jakaś warstwa "czegoś" jednak?
    Może serwis mógłby wymienić jakąś osłonę ekranu, czy jest zespojona z matrycą?
  • #4 15197393
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 552
    Matryca do wymiany - cała.
REKLAMA